Vali Farkı

Elazığ Valisi Ömer Toraman'ın bugün kanyonlar bölgesine yaptığı ziyaret kadar yanında yer alan isimler de dikkat çekti.

Vali Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşfedildiklerinde Elazığ turizminin dönüm noktası olacağı düşününlen ve hem şehirde hem de ülke genelinde dikkatleri üzerine çeken Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları, daha sonra ilgisizlik kurbanı olmuş ve geçen yaz sezonunu hüsranla kapatmıştı.

Ulaşım yolu, herhangi bir tesisi, en basit ihtiyaçları karşılayacak bir alanı bile bulunamamasına rağmen yine de şehir dışından birçok insanın dikkatlini çeken kanyonlarımız, geçen yıl yaşanan bir hadise ile tüm Elazığlıları üzmüştü.

TURİSTLER TRAKTÖRLE TAŞINDI
Kanyon bölgesini gezmeye gelen turistler ulaşım için yol bulamamış ve Baskilli hemşehrimiz Mustafa Genç, kafileyi traktörle bölgeye ulaştırmıştı. Genç, bu hareketinden sonra takdir edilmesi gerektiği yerde, jandarma ekipleri tarafından kesilen ceza ile bir şok yaşamıştı.

Tüm bu olayların ardından Vali Toraman farkını gösterdi ve Kanyonlar Bölgesi'ni ziyaret etti. Üstelik Vali Toraman'a, Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve bölgeyi çok ama iyi bilen Mustafa Genç de eşlik etti. 

Vali Toraman'ın bu kapsamlı ziyaretinin ardından kanyonlar ile ilgili önemli bir çalışmanın başlaması bekleniyor.