VALİ BEY PROJE İSTEMİŞ...

Yayımlanan Valiler kararnamesi ile ilimize yeni valimiz sayın Çetin Oktay KALDIRIM atandı

VALİ BEY PROJE İSTEMİŞ...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayımlanan Valiler kararnamesi ile ilimize yeni valimiz sayın Çetin Oktay KALDIRIM atandı..

 

Öncelikle yeni Valimize görevinde başarılar diliyor hayırlı güzel hizmetler yapmasını bekliyoruz. Sanırım Vali bey genç olması ve ilk Valilik görevinin tevdi edilmesi üzerine büyük bir heyecan taşıyor.

 

Öyle ki; henüz ilimize gelmeden bulunduğu yerden Elazığ'ın sorunları dert edinmeye başlamış ve çözümler noktasında twitter üzerinden halkın görüş ve düşüncelerine başvurarak şehri şaha kaldıracak 5 başlıklı madde istemiş..

 

Öyle zannediyorum bunu yaparak hem şehrin önemli eksiklerini analiz etmek hemde insanların ufuklarına dair bilgi edinmek, gelen taleplerden yola çıkarak, zor şehre mi, yoksa, basit sıradan istekleri olan bir yere mi geldiğini görmek, halkın yapısı hakkında öngörü edinmek istiyor... Yorumları görünce eminim rahatlamıştır.

 

O kadar sıradan, aslı temeli olmayan bırakın şehri marka yapmak köy bile yapamayacak sıradan söylemler silsilesi alıp başını gidiyor.. Bazı istekleri hariç tutarsak maalesef ete kemiğe dokunur hiçbir şey yok..

 

Ayrıca yorumlarda bir takım insanların şirinlik içeren! '' bizde buradayız, bizi de görün '' yaklaşımlarını görünce böyle bir yazının altına bu yaklaşımlar ne alaka demeden geçemedim. '' Bahçelerde maydanoz gel bize bazı bazı '' mukabilinden anlamsız anlamsız ıyyy dedirten tavırlar.. Önceleri cilalama seansları geç start alırdı şimdilerde daha gelmeden başlamış durumda.

 

Teknolojik imkanlar bu yıkama yağlama sektörünün önünü de hızla açmış durumda!! İnşdigerah Vali beyin yaşam tecrübeleri, bu tür insanların her yerde olduğunu kimilerinin de geçimini bu minval üzerinden yürüttüğünü bilip anlamaya yetiyordur. Çok görmemek lazım geçim derdi, ekmek kavgası!!

 

EVET VALİ BEY PROJELER İSTEMİŞ...

 

Vali beyin twitter üzerinden halkın görüşlerine baş vurması tabi ki çok büyük incelik ayrıca halka verdiği önemin göstergesi. Bu yönleri ile takdire şayan. Valimizin halisane, olumlu, hedeflere yönelik tavrına ilimizde görev icra eden dernek ve STK’ların büyük önem vermesi gerekiyor. Hali hazırda böyle genç, heyecanlı ve dinamik bir Vali profili bulunmuş iken derneklerin ve başkanların üzerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu durumu kazanıma dönüştürmek için kaçınılmaz bir fırsat.. Halkımızın sorunlar hakkında detaylı bilgilere sahip olması enine boyuna düşünmesi düşük bir ihtimaldir. STK’ların varlık sebeplerinin sorunları tespit edip çözüm projeleri üretmek olduğu noktasından hareketle başkanları göreve davet ediyorum..

 

Sorunlarımızın büyüklüğü, bölge illerden geri kalmışlığımız, niteliksiz göç alarak şehrimizin demografik yapısının her geçen gün daha fazla bozulduğu gerçeklerinden yola çıkarak biran önce çözüme odaklı proje çalışmaları başlatılmalıdır. Belki Sayın Valimizin gelişinin 15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesine gelmesi dezavantajı olabilir! Bizim derneklerimiz şimdiden postane meydanında en görkemli yerleri parsellemek için hummalı çalışmalar içine girmiş olabilirler!

 

Nede olsa iktidar erkleri, siyasiler, bürokratlar, KAMERALAR onları orada hazır ve nazır görmeliler! Onların böyle bir kaygısı olmasa da bizimkilerin kendilerini gösterme gibi çok önemli endişelerinin olduğu aşikar.

 

Geçmişten biliyoruz ve hazırlıklar başlamıştır bile! Umarım bu STK ve kıymetli başkanları asli görevlerinin kendilerini bir yerlere beğendirmek, kabullendirmek, bir yerlerin arka bahçesi olmak olmadığını anlar, asıl işlevlerine yani halkın çıkarlarına hizmet etmeleri gerçeği ile yüzleşirler..

 

Neyse inşdigerah 15 temmuz darbe girişimi bayramı!! erken atlatılır da dernekler normal hayata erken döner Sayın Valimize bu konularda yardımcı olurlar..

 

Heyecanla takip edeceğim bakalım Vali beyin bu talebine ne derece sorumluluk hissedip karşılık verecekler?