Uzun zaman aradan sonra Elazığ'da ilk 'normal' hafta sonu

Elazığ uzun bir aranın ardından yarın normalleşme sürecinin ilk hafta sonunu yaşayacak ancak dikkat etmemiz gereken birçok şey var.

Uzun zaman aradan sonra Elazığ'da ilk 'normal' hafta sonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020 Kasım ayında Kabine toplantısının ardından bazı kısıtlama kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye genelinde hafta sonları sokağa çıkmanın yasaklandığını açıklamıştı.

İlk yasağın uygulanmasının ardından yaklaşık 4 ay geçtikten sonra geçtiğimiz Pazartesi günü yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan orta ve düşük riskli illerde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyurmuştu.

ELAZIĞ 'ORTA RİSK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararları açıklamasının ardından Türkiye'nin risk haritası da belli oldu ve Elazığ orta riskli illerde arasında yer aldı. Karar hem Elazığlı vatandaşları hem de esnafları oldukça mutlu ederken, dikkatlerden kaçmaması gereken bir konu olan ve illerin risk durumlarının 2 haftada bir yeninden derğlendirileceğini belirten karar konusunda uzmanlar vatandaşları uyarıyor.

KURALLARA DİKKAT

Elazığ'da normalleşmenin uygulanmasıyla birlikte birçok vatandaşın sokağa çıkarak cadde ve sokaklarda, alışveriş merkezlerinde yoğunlaşma oluşturduğu dikkatlerden kaçmıyor. Genel olarak Elazığ'da maske kuralına uyulduğunu belirten uzmanlar, mesafe ve temizlik konusunda da uyarıyor.

HAFTA SONU YOĞUNLAŞMA OLABİLİR

Uzun zaman sonra haftasonu sokağa çıkabilecek olan Elazığlı vatandaşların özellikle yoğunlaşmanın fazla olabileceği alanlardan kaçınması gerektiğini belirten uzmanlar, Elazığ'ın önümüzdeki haftalarda vaka artışlarından dolayı yüksek riskli iller arasına girebileceği ve yeninden kapanma yaşabileceği konusunda da uyarıyor. 

O zaman ne diyelim, güzel bir havada maske, mesafa ve temizlik kurallarına uyarak, yoğunlaşmalardan kaçınarak hafta sonunun keyfini çıkaralım.

İyi hafta sonları Elazığ...