''UYUŞTURUCU İNSANLIĞI TEHDİT EDEN EN ÖNEMLİ SORUNDUR''

Esmeray, yaptığı açıklamada, 'Uyuşturucu gün geçtikçe gençlerimizin yaşamını tehdit ediyor

  ''UYUŞTURUCU İNSANLIĞI TEHDİT EDEN EN ÖNEMLİ SORUNDUR''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esmeray, yaptığı açıklamada, ’Uyuşturucu gün geçtikçe gençlerimizin yaşamını tehdit ediyor. Toplum olarak gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesi ve zararlı maddelerden uzak tutulması için aileler ve devlete çok büyük görevler düşüyor. ’dedi.

Esmeray, sözlerine şöyle devam etti;’’ Resmi araştırmalara göre uyuşturucu madde kullanımı 12-18 yaş altında, gençlerin yüzde 10’u sigara, yüzde 20'si ise alkol almaktadır. Tüm insanları gençliğe sahip olmaya davet ediyoruz. Bu tür kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmak için spor’a önem verelim. Özellikle Belediyeler, Sendikalar, STK Kuruluşları spor etkinlikleri düzenleyerek tüm insanları bu konularda uyarmalı. Kampanya oluşturup gönülden destek, katkı ve paylaşımlarımızla vatandaşlarımızı gençlerimize sahip olmaya davet edelim. Gençliğin sorunlarına kulak verelim. Gençlik, bir toplumun hareket kabiliyeti en yüksek birimidir. Gençliğin yüksek heyecanı, temeli sağlam bir fikirle birleştiği takdirde, her anlamda güçlü ve donanımlı bir toplum ortaya çıkacaktır.’’ diye konuştu.

‘’KİTAP OKUYAN BİR TOPLUM KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN HER ZAMAN UZAK DURUR’’

Gençlerin, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için bol bol kitap okumaları gerektiğini dile getiren Esmeray,’’ Çocuklar okuma yazmayı öğrendikten sonra kitap sevgisi aşılanmalı. Ağaç yaşken eğilir. Böyle alışkanlıklar insanlara çocuk yaşta kazandırılmalı ki gelecek nesiller okuyan araştıran faydalı insanlar olsun. Kitap zaten insanları başka dünyalara götüren bir araçtır. İnsanlar ne kadar okursa ufku o kadar gelişir. Kitap okuyan kişi kendini her anlamda geliştirir. Sosyal ilişkileri gelişir. Kendine güveni artar. Yaşayarak öğrenemeyeceği ya da öğrenemediği birçok şeyi kitapların dünyasında bulabilir. Olayları değerlendirirken tek taraflı değil çok yönlü bakmayı öğrenir. Kelime dağarcığını geliştirir ve insanlarla iletişimi daha çok gelişir. Kendini ifade yeteneği, olayları algılama yeteneği daha da gelişir. Kitap bütün kötü alışkanlıkların düşmanıdır. Okuyan bir toplum kolay kolay insanları tehdit eden kötü alışkanlıklara teslim olmaz.’’diye ifade etti.