Usulsüz kiralamaya mahkeme engeli

Elazığ'da İlim Yayma Cemiyeti ve İlim ve Hayra Hizmet vakfı arasındaki yurt tartışmasına yargı kararı damga vurdu.

Usulsüz kiralamaya mahkeme engeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi, kendilerine kiralanan yurt ile ilgili sözleşmenin hukuksuz bir şekilde feshedilmesi nedeniyle konuyu yargıya taşıdı.

Haksız sözleşme feshi ve eski yurdun yerine TOKİ tarafından yapılan yeni yurdun düğün salonu olarak kiraya verilmesi tartışmaları ile gündeme gelen Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı'na mahkemeden flaş bir karar geldi.

2 MİLYON TL'LİK TAZMİNAT

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şubesi, yargı kararını sosyal medya hesabından paylaşarak sözleşmeyi hukuksuz bir şekilde fesheden Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı'nın 2 milyon TL tazminat ödeyeceğini duyurdu. Yapılan açıklamada:

Usulsüz kiralamaya mahkeme engeli

 "KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

İlim ve Hayra Hizmet Vakfı yönetiminin sözleşmeyi haksız, hukuksuz ve keyfi bir şekilde feshetmesinin yanlışlığını mahkeme tescilleyerek, İlim ve Hayra Hizmet Vakfını cezalandırdı." ifadelerine yer verildi.

GÜRGÖZ'DEN İRONİK PAYLAŞIM

Yargı kararının ardından hukuksuzluğu ilk olarak duyuran Vedat Gürgöz'den de açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yargı kararıyla ilgili bir paylaşım yapan Gürgöz: "Bu daha başlangıç ...

Hayırseverlerden toplanan bağışları ticarete çeviren İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Başkanı Zülfü Biçerer ve yönetim kurulu üyeleri, mahkeme kararı sonucunda bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. Oluşan maddi tazminatı artık hayırseverlerden toplarsınız.

İşte iki milyonluk mahkeme kararı…." dedi.