'Üslûb-u beyan aynıyla insan'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, X hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal sözler sarf etti.

'Üslûb-u beyan aynıyla insan'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li Tuncay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'züppe' ifadelerini kullanmasının ardından ilginç tepkiler geldi.

Tuncay Özkan’ın edep, terbiye ve insanlıktan nasibini almamış bu hakaretine Ak Parti cenahından da tepkiler gecikmedi.

Ak Partili milletvekilleri yanında çok sayıda Belediye Başkanı ve partililer Özkan’a cevap verdiler.

Bunlar arasında en etkili, en vurucu ve edep dahilinde muhatabının haddi bildiren açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

Çelik; sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP'nin sorunudur.”

Çelik’in dışında da birçok paylaşım yapıldı ama hemen hepsi birbirinin benzeri ve klasik kınamadan öteye geçmedi. Hele hele İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un paylaşımı hem kendine ne de konumuna yakışmayan düz ve sıradan bir açıklama oldu. Aynı hakaret herhangi bir Ak Partili’ye de yapılsaydı eminiz ki aynı şeyleri yazacaktı.

Oysa Ömer Çelik, “üslûb-û beyan aynıyla insan” cümlesinden hareketle edep dâhilinde çok sert hakaret edip Tuncay Özkan’ı resmen yerin dibine sokmuştu. Hiç çirkinleşmeden, edepsizleşmeden bir insan nasıl rezil edilir, nasıl  terbiye edilir  bunu çok güzel ortaya koydu.

Tebrikler Ömer Çelik. Yine ve bir kez daha  farkını gösterdin.