UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi önünde PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin, şehadetinin yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi önünde PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan kahraman Polis Memurumuz  Fethi Sekin, şehadetinin yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Elazığ’ın Baskil İlçesi Doğancık Köyü’ndeki mezarı başında düzenlenen anma programına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ 8.Kolordu Komutanı Korgeneral  Osman Erbaş, Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in kardeşi  Ahmet Sekin ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı öncesi  Şehit Polis Fethi Sekin’in kabrine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ 8.Kolordu  Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve Şehit Polis Fethi Sekin’in kardeşi Ahmet Sekin çiçek bıraktı.

Düzenlenen program ilk önce Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya dua etti.

 

VATANI VE MİLLETİ İÇİN HİÇ BİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMADI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklama da, ’’Bugün vatanı ve milleti uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak kendini feda eden, ecdadının değerlerini yaşatmak için, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi, kutsal değerlerimizi, bayrağımızı ve vatanımızı korumak için canını feda eden Fethi Sekin kardeşimizi seneyi devriyesinde anmak için mezarı başında bir araya geldik.’’ dedi.

MAZLUMLARA YARDIM ELİ UZATAN BİR MİLLETİZ

Vatanına ve özüne bağlı bir millet olduklarını dile getiren Vali Kaldırım, ’’Yeryüzünde her zaman şeref ile yad edilmiş, üstlendiği görevi şeref ile yerine getirmiş ve bunu bayraklaştırmış ayrıca bunu halen devam ettiren bir milletiz. İnsanlığa değer götüren, bütün ezilmişlere ve mağdurlara yardım eli uzatan, insanı insan gibi değerlendiren bir milletiz. Bizim farkımız buradan geliyor.’’ dedi.

 

BU TOPRAKLARI KANIMIZ İLE YOĞURDUK

Bin yıldır Malazgirt’ten itibaren bu topraklarda çok can verdiklerini ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, ’’Bu topraklar için çok can verdik. Çok kan akıttık. Bu toprakları biz adeta kanımız ile yoğurduk. Vatan haline getirdik. Onun için bu coğrafya çok değerlidir. Bu coğrafyanın temsil ettiği değerler bizim için çok mukaddestir.’’ diye ifade etti.

 

FETHİ SEKİN’İN ULUBATLI HASAN’DAN BİR FARKI VAR MI?

Vali Kaldırım, ’’Teröristler ile kurşunu bitene kadar mücadele eden şehidimizi Mus’ab Bin Umeyr’den ayrı görmüyorum. Çünkü Mus’ab Bin Umeyr değerleri uğrunda Peygamberimize kendini siper etmiş, bir kolu kopunca diğer koluna sancağı almış, oda gidince bu başta onun uğruna feda olsun demiş, boynunu kılıca uzatmış değerli bir sahabedir bizim için. Fethi Sekin’in Allah Aşkına ondan bir farkı var mı? Yoktur. Zigetvar’da Kanuni Sultan Süleyman’dan, Kosova’da Hüdavendigar’dan, Ulubatlı Hasan’dan, Çanakkale’de yatan binlerce isim şehidimizden, Nene Hatun’dan bir farkı var mıdır? Yoktur.’’ dedi.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

Çetin Oktay Kaldırım, ’’Son darbe girişiminde Elazığlı şehidimiz Hüseyin Göral’dan  ve tankın önüne kendini atarak başsız şehit olan Cuma Dağ’dan Şehidimiz Fethi Sekin’in inanın bir farkı yoktur. Özellikle Çanakkale’de Zeliha Hatun cepheye giderken bir koluna bebeğini bir yanına da mermisi almış, varsın bebeğim üşüsün demiş kendi battaniyesini cephaneliğin üstüne örtmüş ve onu korumuştur. Allah Aşkına şehidimizin onlardan bir farkı var mı? Elbette yoktur.’’ dedi.

 

ELAZIĞ’DA VATAN SEVGİSİ VAR

Birlik ve beraberliğe ihtiyacın olduğu bir süreçten geçildiğini belirten Vali Kaldırım, ’’Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi ülkemizde Elazığ’da var olduğu gibi yapsın. Elâzığ’ımızda birlik ve beraberlik ve vatan sevgisi var. Bununla da gurur duyuyoruz. İnşallah şehitlerimizin hakkını yerine getireceğiz. Bu şuurla her zaman devam edeceğiz.’’ dedi.

 

AHMET SEKİN ABİSİNİN MEZAR TAŞINI ÖPTÜ

Vali Kaldırım’ın konuşmasının ardından Şehit Polis Fethi Sekin’in kardeşi Ahmet Sekin, abisinin mezar taşını öptü.

POLİS VE ÖĞRENCİLER ŞEHİDİMİZİ UNUTMADI

Düzenlenen anma programının ardından Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in meslektaşları kabri başında dua ederek çiçek bıraktı.

Öğrenciler de Şehit Polis Fethi Sekin’in mezarına çiçek bıraktı.