Ulukent'in Sorunu Çözülemez Değil

Bugün manşetten verdiğimiz Ulukent Mahallesi Muhtarı Mustafa Taş'ın açıklamasındaki mahallenin ulaşım sorununu, bu konuda mağduriyet yaşayan kadim bir dostumuzun talebi üzerine bir yıl kadar önce bu köşeden gündeme getirmiştik.

Ulukent'in Sorunu Çözülemez Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehir hastanesinin bölgede kurulmasının ardından hızla büyüyen ve yeni binalara taşınan sakinler tarafından mahalle nüfusu katbekat artan kadim ve kerim mahallede 17 minibüsle ulaşım hizmeti verilmeye çalışılması akla ziyan bir uygulama.

Doğukent hattında 52 minibüsün olduğu gerçeğinden hareketle bu mahallenin ulaşım konusunda ne kadar sorun ve sıkıntı yaşadığını varın siz düşünün.

Ulukent’in ulaşım sorununa şahsen ben de sıklıkla ve bizzat şahit oluyorum. Şehir merkezindeki hareket noktasında hiçbir minibüs hattında kuyruk oluşmazken, yeterli sayıda minibüs olmadığı için zamanında gelemeyen  minibüsler  sebebiyle onlarca kişinin dakikalarca kuyrukta beklemesine sebep oluyor.

Mahalle muhtarının da dile getirdiği gibi 17 minibüs bu koca mahalleye ve Şehir Hastanesi yolcularına  artık yetmiyor. Hat sayısının artırılması ve her 4 dakikada bir minibüsün hareket ettirilmesiyle bu sorun çözülebilir.

Güzel mahallenin güzel ve nezih insanlarını sırf fazla hat yok diye dakikalarca duraklarda bekletmek ve onların iş ve okullarına geç kalmasına sebep olmak doğru bir davranış olmadığı gibi sorunun çözümü de oldukça basit.

Mahalle için yeni 20 minibüs hattı ihdas edilip satışa çıkartılacak. Bununla hem mahallenin ulaşım sorunu çözülecek hem de belediyemiz önemli bir gelir kaynağına sahip olacak. Hepi topu bu…