'Üçüncü yol' arayışları?

Cumhur ve Millet ittifakı arasında sıkışıp kalan ancak gidişattan çok da memnun olmayan seçmenlerin beklentilerine karşılık gelecek Yavuz Ağıralioğlu tarafından 29 Ekimde yeni bir parti kurulma aşamasındayken, seçmenin 'sağ partiler' olarak nitelendirdiği partilerin iş birliği arayışları da devam ediyor.

'Üçüncü yol' arayışları?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi ile Gelecek Partisi birleşme için görüşmeler yaparken bir adım daha atarak Cumhur ve Millet İttifakı dışında üçüncü isim olarak Mansur Yavaş’a oy vereceklerini açıkladılar.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da yeni ittifak için İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni işaret etti.

 Fatih Erbakan, sağ blok içinde kurulacak yeni bir ittifaka sıcak baktıklarını dile getirdi.

AK Parti'ye 2023 seçimlerinde destek verip 2024'teki yerel seçimlerde seçime tek başına giren YRP lideri Erbakan, AK Parti ile yeniden bir araya gelme ihtimaline ilişkin de konuştu.

Erbakan, "AK Parti ile bir daha asla diyebiliyor musunuz?" sorusuna "Diyebiliyoruz, evet. Çünkü bizim çok samimi yaklaşımımıza, fedakârlığımıza ve ortada milletin huzurunda imzalanan bir mutabakat olmasına rağmen bunların hepsi hiçe sayıldı. Bu da bizim güvenimizi tamamen sarstı. O nedenle de bundan sonrası için bir birliktelik olması ihtimalini görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu girişimler ve açıklamalar da gösteriyor ki Cumhur İttifakı ve Millet ittifakı yanında bu kez üçüncü bir ittifakın daha yolu açık gözüküyor.

Tüm bu partilerin ittifakıyla oluşacak üçüncü yol, yüzde 20’lere varan bir oyla Türk siyasetinde belirleyici bir güç olacak gibi.