Üçüncü ittifak şekilleniyor

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 'Eğer CHP, Millet İttifakı'nı genişletmek amaçlı HDP'ye bir yakınlık gösterirse, İYİ Parti yoluna yalnız devam eder. Meclis'te parti grubu olarak muhalefette kalmayı yeğler' şeklinde ortaya atılan kulisler sonrası HDP'li Buldan'ın açıklamaları üçüncü ittifak iddialarını somutlaştırdı.

Üçüncü ittifak şekilleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti'nin, CHP'nin HDP ile yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlıkla ilgili ortaya atılan iddialar ve bugün HDP'li Pervin Buldan'ın açıklamaları sonrası üçüncü ittifa iddiaları da somutluk kazandı.

İnternethaber.com'un haberinde yer alan kulis bilgilerine göre İYİ Parti'nin duyduğu rahatsızlık şöyle anlatılmıştı: Millet İttifakı kapsamında, “CHP’nin HDP ile yakınlaştığı ve partinin de buna destek verdiği” şeklinde iktidar kanadından İYİ Parti’ye yöneltilen eleştirilerin “partiye hayli zarar verdiğine” dikkat çekiliyor.  İYİ Parti’nin özellikle 2023 seçimlerindeki hedefinin “hem AK Parti ve MHP’ye oy veren hem de CHP ve HDP’ye oy veren yurttaşları kucaklamak” olduğu belirtiliyor. Özellikle kendisini “HDP ve AK Parti arasında sıkışmış Kürt kökenli seçmene İYİ Parti’nin bir alternatif olacağı” vurgulanıyor. Oysa Millet İttifakı bileşenlerinden herhangi birinin “bu ittifaka HDP’yi de dahil etmesi durumunda partinin tabanını Cumhur İttifakı’na yakınlaştıracağı” vurgulanıyor. 

PERVİN BULDAN: "ÜÇÜNCÜ YOL SİYASETİNİ BÜYÜTECEĞİZ"

İşte Buldan'ın açıklaması: "İnancımızı ve umudumuzu yitirmedikçe bizi alt edecek hiçbir güç yoktur. Başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarını bir 100 yıl daha karanlığa mahkum etmeyeceğiz, buna asla izin vermeyeceğiz. Tarihsel olarak var olan, sistemin içinden gelen devletçi iki egemen bloka karşı üçüncü yol siyasetini büyüteceğiz. Demokrasi ittifakını genişleterek ülkeyi bu karanlıktan kurtaracağız."