TÜRKLER DÜNYANIN LİDERİ OLACAK

Gülşah ALTAŞ / Elazığ'da yaşayan Suriyeli öğretmen Hamza Elim Hemid'in, aynı zamanda Suriye'de hocası olan Abdulseddal Elhani ile birlikte 3 günde resmettiği Erdoğa

TÜRKLER DÜNYANIN LİDERİ OLACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Elazığ’da yaşayan Suriyeli öğretmen Hamza Elim Hemid’in, aynı zamanda Suriye’de hocası olan Abdulseddal Elhani ile birlikte 3 günde resmettiği Erdoğan tablosunun açılışı yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sergilenen dev boyutlardaki tablonun açılışı Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tablonun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.  15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Elazığlıların Demokrasi Meydanı’nda müthiş bir mücadele verdiğini kaydeden Yanılmaz, “O tarihten bugüne kadar Elazığlı ve il dışından gelen vatandaşlarımızla birlikte Elazığ’da misafir ettiğimiz Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimiz de burada bizlerle birlikte aynı mücadeleyi veriyorlar” dedi.

15 Temmuz’dan beri meydanda mücadele eden bütün vatandaşları tebrik eden Yanılmaz, “Türkiye bir daha asker kıyafeti içine girmiş olan vatan hainlerinin, zalimlerin, alçakların uğradığı bir yer asla olmayacak” diye konuştu.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, Türklerin ensar olarak muhacirin kardeşlerine sahip çıktığını belirterek, “Ensar olarak yaklaşık 3 milyon muhacirin kardeşimize karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak görevimizi yaptık. Bu dinimizin bize bir emridir. Bugün bu meydanda bizlerle birlikte aynı havayı soluyan kardeşlerimiz güzel bir etkinliğe imza atmışlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Muhacirin kardeşlerimizle hep birlikte olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosunu yapan Suriyeli öğretmen Hamza Elim Hemid ise, Erdoğan’a ve Türk halkına olan sevgisi nedeniyle bu çalışmayı yaptığını söyledi.

15 Temmuz 2016 tarihinde bütün dünyanın gözünün Türkiye’de olduğunu ve bu ülkenin düzenini bozmaya çalıştıklarını ama Türk halkının direnişi karşısında amaçlarına ulaşamadıklarını ifade eden Hemid, “Türk halkı dünyaya bir ders verdi. Siz Osmanlı evlatları olarak dünyanın saadeti için inşdigerah önder olacaksınız” diye konuştu.