Türkiye'nin Gururu Örnek Bilim Adamı

Erol Kara: Prof. Dr. Murad ATMACA iki yıldır Kopenhag'da devam ettiği eğitimi ve eğitimin tüm gereklerini tamamlayarak dünyada son dönemin en önemli terapi ekollerinden biri olan Metakognitif Terapi konusunda belgelendirmeye yetkili tek kurum olan Metacognitive Institute tarafından Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye'deki birkaç kişiden biri olurken yine Türkiye'de ilk ve dünyadaki toplam 5 psikiyatri profesöründen birisi oldu. 

Türkiye'nin Gururu Örnek Bilim Adamı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili bilgilerine başvurduğumuz Dr. ATMACA şunları söyledi: “İki yıldır devam eden yorucu bir eğitimdi. Bunun için değişik aralarla sekiz defa Kopenhag’da bulundum. Eğitimi bitirip bir taraftan da izlediğimiz olguların takibi gerçekleştirildi. İkinci yılın sonunda tüm gereklilikleri karşılayarak metakognitif terapist ünvanı almaya hak kazandık. Bu terapi oldukça etkili ve dünyada hızla gelişen fakat oldukça yeni bir terapi tekniği. Bunu hem hastalarımıza uygulamak hem de klinikteki ve ülkemizdeki eğitim gören psikiyatrist arkadaşlarımız ve ruh sağlığı profesyonellerine tanıtmak gibi önemli bir görevimiz olacaktır. Bu süreci tamamlamada klinikte beraber çalıştığım tüm personel, hemşire, araştırma görevlisi arkadaşlar ve akademisyen arkadaşların, ve ailemin rolünü unutmamam gerekir. Mensubu olmaktan gurur ve mutluluk duyduğum Fırat Üniversitesi’nin ismini bu vesileyle duyurmak ayrı bir kıvanç benim için”.

Murad ATMACA kimdir?

1971 yılında K. Maraş’ta doğdu. Üniversite öğrenimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1994’te tamamladı. 1999 yılında psikiyatri uzmanı oldu. 2004 yılında doçent ve 2009 yılında profesör ünvanını aldı. Halen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında görev yapan Dr. Murad ATMACA, Türkiye Psikiyatri Derneği Elazığ Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmaktadır. BeckInstitute’den aldığı eğitim sonrası “American Academy of Cognitive Therapy” tarafından Bilişsel Davranışçı Terapist olarak diplomalandırılan ve mezuniyet sonrası Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi veren sınırlı psikiyatri akademisyeninden biridir.

Dünya Sağlık Örgütü ICD-11 “OKB ve ilişkili bozuklular” Tanı Ölçütlerini Belirleme Kurulu’nun dünyadan katılan toplam 10 üyesinden birisi olup, 2020’de çıkacak ICD-11 için çalışmalarını tamamlamıştır. 150’si uluslararası indekslere giren 300’ün üstünde bilimsel makale ve yazısı bulunmaktadır.  Evli ve 1 çocuk babasıdır. İngilizce, Fransızca(B2 düzey) ve İtalyanca (B2 düzey) bilmektedir.