Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu açıklandı: Listede Elazığ Firması Var mı?

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Listede Elazığ'dan herhangi bir firma yer almazken Doğu Anadolu'dan listeye girebilen tek il Malatya oldu.

Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu açıklandı: Listede Elazığ Firması Var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Buna göre, TÜPRAŞ 58,6 milyar lirayla yine Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. TÜPRAŞ'ı 45,2 milyar lirayla Ford Otomotiv ve 31,2 milyar lirayla Oyak-Renault takip etti.

ELAZIĞ LİSTEYE GİREMEDİ

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 listesine Elazığ'dan herhangi bir firma giremezken Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerden sadece Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı Baykan Denim Konfeksiyon A.Ş adlı firma listeye 384. sıradan girmeyi başardı. Firmanın 2019 yılında 476. sırada bulk bulunduğu ve bu yıl sırasını 94 sıra artırarak 384. sıraya yükseldiği görülüyor.

BEŞİNCİ SIRA İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEDİ

Toyota'yı takip eden beşinci sıradaki şirket ise isminin açıklanmasını istemedi. Diğer yandan Star Rafineri 24 milyar 30 milyon lirayla altıncı, Arçelik 21 milyar 803 milyon lirayla yedinci, Tofaş 20 milyar 719 milyon lirayla sekizinci, Ereğli Demir ve Çelik 16 milyar 976 milyon lirayla dokuzuncu, İskenderun Demir ve Çelik ise 16 milyar 910 milyon lirayla onuncu sırada yer aldı.

On birinci sırada Aselsan, on ikinci sırada İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi, on üçüncü sırada Çolakoğlu Metalurji, on dördüncü sırada Hyundai Assan Otomotiv, on beşinci sırada Mercedes-Benz, on altıncı sırada Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi, on yedinci sırada BSH Ev Aletleri, on sekizinci sırada Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, on dokuzuncu sırada Gram Altın Pazarlama, yirminci sırada ise Vestel Beyaz Eşya yer aldı.