Türkiye Geçilmez

Ülkemizi Amerika'ya müstemleke yapmak isteyen hain FETÖ örgütünün ihanet kalkışması olan 15 Temmuz'un 5. yıldönümünü kutlarken halkımız bir kez daha milli iradeye sahip çıktığını göstererek Türkiye'nin geçilmez olduğunu gösterdi.

Türkiye Geçilmez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde başlattığı darbe girişimi Türkiye'nin dört bir yanından halkın meydanlara çıkması ile son buldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa dökülen halkımız, 15 Temmuz gecesi destan yazarken darbeci askerlerin karşısına cesurca çıkan 250 vatandaşımız şehit edildi. Türk demokrasi tarihinin kara lekesi olan darbe girişimini ve Türk milletinin cuntaya direnişinin  5. yıldönümü.

FETÖ'nün gerçekleştirdiği hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'meydanlara çıkın' çağrısı ile halkın meydana akın etmesi sonucunda püskürtüldü. Darbe girişimi dünya basınında geniş yankı bulurken dünyanın çeşitli ülkelerinden darbeye karşı destek mesajları geldi.

İMANIN GÜCÜ
Dünya darbe girişimi karşısında Türk milletinin ayrım gözetmeden bir oluşunu ve tanklara, helikopterlere, F-16'lara karşı kahramanca duruşunu hayretle izledi. Halkın korkusuzca tankların üzerine yürümesi, kamyonla meydanlara insan taşıyan Şerife Bacı, tek başına askerlere meydan okuyan Safiye Abla direnişin önemli sembollerinden oldu. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in cuntanın kaderini değiştiren kahramanlığı zihinlerimize ve tarihimize övgüyle yazıldı.

EROL OLÇOK VE NİCELERİ...
Reklamcı Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok, 28 Şubat postmodern darbesi ile 16 yaşında hapishaneye düşen Halil Kantarcı, Yeni Şafak Fotomuhabiri Mustafa Cambaz kutlu direnişin şehitlerinden oldu.

BİR İHANET ÖYKÜSÜ
FETÖ'nün haince planladığı ihanetin adı olan 15 Temmuz darbe girişimi, her ne kadar birilerince tiyatro olarak adlandırılsa da oldukça iyi planlandığı, ancak hem uygulama aşamasındaki aksaklıklar, hem de milletimizin üstün kahramanlık örnekleriyle dolu direnişi sayesinde başarısız olan bu kalkışma, ülkemiz demokrasi tarihine gelmiş geçmiş en büyük terör saldırılarından biri olarak tarihe geçti.

DİRENİŞ HER YERDE
Hain darbe girişiminin yaşandığı gece darbeci askerlerin konuşlandığı Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı, Beştepe, Boğaziçi Köprüsü, Genelkurmay Başkanlığı ve basın binaları da özel sayıda yer alan başlıklardan. TRT binasına yapılan baskın ve spiker Tijen Karaş'a silah zoruyla okutulan korsan bildiri hala kulaklarımızda çınlamaya devam ediyor.

SALALARIN GÜCÜ VE MANEVİ DESTEĞİ
Kalkışmanın ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırması ve ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın emriyle okutulan salâlar Türk milletinin tek vücut olmasını sağladı. 

ELAZIĞ PTT MEYDANI VE '15 TEMMUZ'
Elazığ, 15 Temmuz 2016'da yaşanan kanlı darbe girişimi ve bu girişime karşın yazılan destanın 5. yıldönümünde bir kez daha milli birlik ve beraberliğini haykıracak.

KARANLIK GECEYİ AYDINLATAN DESTAN '15 TEMMUZ'
Sıradan bir akşam olarak başlayan 15 Temmuz akşamı, tarihimizin en ağır girişimine sahne olarak, zifiri karanlığa gömülmüştü.O gece içimizdeki hainler, askerimizin hüviyetine bürünerek, düşmanın en tehlikelisi olarak karşımıza dikilmişti.

Milletin silahları hainler tarafından milletin kendisine yöneltilmişti. Gökten bombalar yağarken, namlular millete yönelmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, semaya yükselen salalar eşliğinde, millet sokaklara, meydanlara indi. Teslim olmadı. Milli iradesine, geleceğine, vatanına ve bayrağına sahip çıktı. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi bir kez daha destan yazdı. 250 şehit verilerek, direnişten dirilişe yürünen o girişim aydınlığa kavuştu.

ELAZIĞ’IN DESTANI
Elazığ halkı 7’den 70’e yaşanan 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine anında PTT meydanına toplanan vatansever Elazığ halkı, 28 gün süresince yaşlısından gencine, kadınıyla erkeğiyle, kundaktaki bebeğiyle, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 24 saat demokrasi nöbeti tuttu. Yılmadı, vazgeçmedi. Ta ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tehlike geçti açıklaması gelinceye kadar. Vatan toprağı kutsaldı ve terkedilmedi.

DESTANIN YILDÖNÜMÜ
15 Temmuz hain darbe girişiminin  beşinci yıldönümünde de Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Elazığ’da da törenler yapılacak ve demokrasi nöbetleri tutulacak.

Hain girişimin ardından 28 gün boyunca kundaktaki bebeklerden, 90’lık ninelere 15 Demokrasi Meydanı’nı boş bırakmayan Elazığ, hain darbenin beşinci yıldönümünde Valilik Meydanında bir kez daha meydanlara inecek ve bir kez daha milli iradesine bağlılığını haykıracak.

“HAKİMİYET MİLLETİNDİR”
Ve tarihler 15 Temmuz 2021’i gösterdiğinde Elazığ, bir kez daha meydanlara inerek, vatan toprağının dört bir yanında olduğu gibi 15 Temmuz'un ruhuna uygun hazırlanan programlarla demokrasi, vatan, bayrak ve millet için, gelecek için, milli iradenin hakimiyeti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yazdığı 15 Temmuz destanını tüm dünyaya haykıracak. Elazığ bir kez daha zalime korku, mazluma umut olan bir haykırış ile “Hakimiyet Milletindir” diyecek ve hainlerin ebed-müddet korkulu rüyası olacak.