Türkiye Çarptı

Bir süredir ilişkilerin gergin seyrettiği Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Kathimerini, terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki evine ziyarete gitti. Pocono Dağları'nda bulunan evde gerçekleşen görüşmenin tüm detayları, gazetenin manşetinde yer aldı.

Türkiye Çarptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e, son dönemde tansiyonun yüksek olduğu iki ülke ilişkisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan hakkındaki sözleri soruldu. FETÖ elebaşı Gülen, "Bazıları atmosferi bozmak ve suları bulandırmak için çok çalışıyor. Erdoğan son zamanlarda adalara gitmek gibi şeyler konuşuyor. Herkes kendi yerinde kalmalı" ifadelerini kullandı. Haberde de Gülen'in Yunanistan'a destek verdiğine dikkat çekildi.

Görüşme yaklaşık 15 dakika sürmüş.  FETÖ elebaşının yorgun ve hasta olduğuna dikkat çekilen haberde, söyleşinin yarım kaldığı Gülen’in fenalaştığı için özür dileyip, odadan ayrıldığı ifade edilmiş. Yani Türkiye Feto’yu çarpmış.

Türkiye’nin  Akdeniz ve adalar üzerindeki hakkının herkes tarafından bilinmesine rağmen insan Yunanistan’ın safında yer alıp bu kadar mı kansız ve soysuz olur.

Türkiye’nin milli çıkarları söz konusu olduğunda ülkenin değil Yunanistan’ın yanımda yer almakla kalmayıp, Mavi vatan projesi ile ülkesinin çıkarlarını  koruyan  Erdoğan için; atmosferi bozmakla itham edip otur oturduğun yerde diye rol biçeceksin. 

Amerika’nın 60 yıllık bir projesinin baş aktörü olarak bunu söyleyen Gülen’i çok kınamayız. Zira o kendini besleyenlere uşaklıkta adeta yarışıyor. Beslendiği kapının hakkını savunuyor. Bizim asıl anlamadığımız ülke ve milli çıkarlar konusunda hassas olduğuna inanmak istediğimiz bazı çevrelerin de sırf Erdoğan düşmanlığı sebebiyle bu düşünceleri dillendirmeleri.

Bediüzzaman’a nazireyle biz de diyelim ki, zaman gösterdi ki vatanı korumak ucuz değil, bunu savunmak da her yiğidin harcı değil.