Türk Yıldızları Prova Yaptı !

Malatya ERHAÇ Havalimanı'ndan kalkan Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Hava Kuvvetleri'nin göz bebeği  Türk Yıldızları'na (Turkish Stars) ait&n

Türk Yıldızları Prova Yaptı !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya ERHAÇ Havalimanı’ndan kalkan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği  Türk Yıldızları’na (Turkish Stars) ait  gösteri  uçağı  saat 11:15  civarında Elazığ semalarında ilk uçuşunu  gerçekleştirdi. 30 Temmuz günü gerçekleştirilecek  gösteri öncesi ilk uçuşu Türk Yıldızları’nın 7 numarası  23 No’lu uçağıyla hemşerimiz Hv. Pilot Yzb. Ali Onur ADALI yaptı.

Elazığlılar İçin Görsel  Şölen Olacak !

30 Temmuz’da gerçekleştirilecek uçuş  gösterisi öncesinde  Elazığ Vali Yardımcısı  Haluk ÇAKMAK başkanlığında Türk Yıldızları Filo Komuntanı Hv. Pilot Kur. Yrb Şenol ÇETİN, Hv. Pilot Yzb. Ali Onur ADALI ve bazı kurum müdürlerinin katıldığı  valilik makamında  bir toplantı düzenlendi.

13 yıl aradan sonra Türk Yıldızları’nın Elazığ’da olacağının altını çizen  Elazığ Vali Yardımcısı  Haluk ÇAKMAK “  Bütün Dünya’da büyük ilgi uyandıran bu gösterilere   Elazığlılarında   büyük bir  ilgi göstereceğine yürekten inanıyorum. Elazığlılar içinde görsel bir şölen olacak” diye konuştu.

 Yapılacak olan gösteriyi daha fazla vatandaşımızın izlemesi  ve alınacak güvenlik  tedbirlerini görüşmek üzere bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten  Türk Yıldızları Filo Komuntanı Hv. Pilot Kur. Yrb Şenol ÇETİN “ 1992 yılında  kurulmuş Dünya’nın sayılı akrotimlerinden biriyiz. Bayramdan önce Hollanda ve Danimarka’da yapmış olduğumuz gösterilerle adımızdan oldukça söz ettirdik.  30 Temmuz’da burada olacağız. Bizim tek beklentimiz  maksimum sayıda vatandaşımızın yapılacak olan gösteriyi izlemesini istiyoruz. Çünkü;  7 uçakla yapacağımız gösterinin arkasında çok büyük emek ve maddi unsurlar var.  Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı duymuş oldukları gururun pekiştirilmesini istiyoruz” dedi.

Çocukken sokaklarında  koştuğu, ekmeğini yediği,suyunu içtiği Elazığ’a bu şekilde geri dönmesinin kendisi için çok gurur verici olduğunu söyleyen Hv. Pilot Yzb. Ali Onur ADALI “ Elazığlı hemşerilerim 30 Temmuz’da bu alanda  Dünya’nın en iyi ekiplerinden birini izleyecekler.  Güzel bir organizasyon ve gösteri yapacağımızdan eminim. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. O gün Elazığ halkının karşısında olmak bizim için çok gurur verici olacak” dedi.

Türk Yıldızları’nın  30 Temmuz’daki  gösteri uçuşlarını Harput’ta akşam 18:00’da gerçekleştirmesi bekleniyor.  

 Öte yandan Dünya’da sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olma özelliği taşıyan Türk Yıldızları’nın 24 Ağustos 2001 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de  gerçekleştirdikleri ve bir milyondan fazla seyircinin izlediği gösterileriyle bu alanda kendilerine ait bir Dünya rekoru bulunmaktadır.