Turistlerin Temizlik Hassasiyeti

Elazığ'ın çok sayıda turizm potansiyeli bulunmasına rağmen, bu zenginlikleri yapılacak tesislerle ekonomiye kazandırmak amacıyla Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardan beri yaptığımız çağrılara rağmen değişen bir şey yok.

Turistlerin Temizlik Hassasiyeti

Efsanelere konu olan ve dünya da pek eşi benzeri olmayan Harput Buzluk Mağarasının halen bakımsız olması, girişinin hurda bir demir kapı ile kapatılmış olması ve son olarak Buzluk mağarasına gelen turistlerin çöpleri kendi elleri ile temizlemesi, Elazığ’ın turizm konusunda yıllardır sınıfta kaldığının göstergesi oldu.

Elazığ’ın çok sayıda turizm potansiyeli bulunmasına rağmen, bu zenginlikleri yapılacak tesislerle ekonomiye kazandırmak amacıyla Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardan beri yaptığımız çağrılara rağmen umut verici gelişme olmaması hem ilimizin imajını zedeliyor hem de vatandaşların tepkisine neden oluyor.

BUZLUK MAĞARASINA GELEN BİN PİŞMAN

Bunun en büyük örneği ise efsanelere konu olan ve dünya da pek eşi benzeri olmayan Harput Buzluk Mağarasının giriş kısmının eski bir demir kapı ile kapatılması ve çevresinin mezbelelik halde bulunması olmuştu. Yaşanan bu kötü görüntü nedeniyle Buzluk Mağarasına gelen turistlerde tepki göstermiş ve sosyal medya hesaplarında paylaşım yapmıştı. 

Turistlerin Temizlik Hassasiyeti

TURİSTLER ELLERİ İLE BUZLUK MAĞARASINI TEMİZLEDİ

Sıcaklık rekorunun kırıldığı bu günlerde Elazığ'da serinlemenin durağı olan ve eksi 10 derecesiyle dikkat çeken 'Buzluk Mağarası' ilgisizlikten dolayı perişan halde olmasının en son örneği Antalya’dan Elazığ’da gelen turist kafilesinde yaşandı.  İlgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle etrafı mezbelelik haline gelen,  mağaranın üst tarafı eski bir kapı ile kapatılmış ve mağaranın giriş tarafında ise çöpler birikmiş halde durmasına duyarsız kalmayan turistler, kendine elleri ile çöpleri temizledi.

BU UTANÇ BİZE YETER

Antalya'dan Elazığ'a Harput buzluk mağarasına gelen turist kafilesi, buzluk Mağarasının çöplerini temizlerken o anları ise cep telefonu ile kayıt altına aldı. Sosyal medya hesaplarında paylaşarak duruma tepki gösteren turistlerin gösterdiği duyarlılığı kayda alan vatandaş ise yaptığı açıklamada, “Evet arkadaşlar. İnsanlığımızdan utanalım. Bakın il dışından gelen Antalya kafilesi, Buzluk Mağarasını bizim yerimize temizliyor. Ve konuşmaları hiç hoş değil.” dedi.

Turistlerin Temizlik Hassasiyeti

VALİ HATİPOĞLU’NUN TURİZM ANLAYIŞINA TERS

İlimizin tarihi ve turistik mekanlarını görmeye gelen turistlerin kirli buldukları Buzluk mağarasını kendi imkanları ile temizlemelerinin ilimize atanan ve önceliğinin turizm olduğunu ilk icraatlarıyla ortaya koyan Vali Numan Hatipoğlu’nun turizm vizyonuyla örtüşmediğini ifade eden vatandaşlar, Vali Hatipoğlu’nun bu konuda yetkili kurumları yakın takibe alacağı ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağını dile getirdiler.