Turan, Havlu mu Attı?

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantılarındaki açıklamalarına ve Millet İttifakı'nın parlamenter sisteme dönüş çalışmalarına yanıt vererek şunları söyledi:

Turan, Havlu mu Attı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Millet İttifakı kazansa bile, parlamenter sisteme geri dönmenin artık imkanı kalmamıştır. İnsanlar, tüm dünya milletleri, tüm ülkeler, demokratik gelişim içinde değerlendirildiğinde, aldığı bir hakkı geri verme örneği yok. Örneğin tek partili sistemden çok partili sisteme geçtiğimizde, öyle bir çalışma yapalım ki tekrar çok partiliden tek partili sisteme geçelim, imkanı olmadığı gibi; parlamenter sistemden de halkın direkt oy verme anlamına gelen başkanlık sisteminden geri dönüp eski sisteme geçme imkanı, ihtimali, dünyada olmayan bir örnek."

Bu konuşma da gösteriyor ki “millet ittifakı gelse bile” söylemi bir kez siyasi kulislere düştü. Hem de Ak Partili bir yetkilinin ağzından. Muhalefet bu cümleyi her defasında Ak Partinin yüzüne vuracak ve Demokles’in kılıcı gibi her defasında bu cümle ile Ak Partiyi doğrayacaktır.

Bülent Turan belki teknik bir olayı anlatmaya çalıştı ama siyasette her kelime, kastettiği anlamıyla değil anlaşılmak istendiği gibi anlaşılma ve yorumlanma gibi bir kaderi yaşar.

Zaten diksiyon sorunu olan, kelimeleri ağzında yuvarladığı ve hızlı konuştuğu için ne dediği çok da anlaşılmayan Bülent Turan’ın yapacağı iş değil Gurup başkan vekilliği.