Tunceli'de Yeni Dönem

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 2024 seçimlerinde Tunceli'den aday olmayacak.

Tunceli'de Yeni Dönem

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun 2024 seçimlerinde Tunceli’den aday olmayacağıTKP’nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olacağı öne sürüldü. 

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun, Türkiye Komünist Partisi tarafından Perşembe günü İstanbul Kadıköy'den aday gösterileceği iddia edildi.

Maçoğlu'nu aday göstereceğini belirten eski CHP'li vekil Barış Yarkadaş, şu ifadeleri kulandı:

"Sosyalist Meclisler Federasyonundaki arkadaşlarla konuştuğumda şu bilgiyi edindim; Bir, Fatih Mehmet Maçoğlu için İstanbul'un 5 ilçesi İzmir'in 2 ilçesinde kamuoyu araştırması yapılmış. En yüksek dönüş %65 ile Kadıköy'den, %63'de Bakırköy'den olmuş. Ben bu bilgiyi veren arkadaşlara dedim ki "%65 Kadıköy'den dönüş ne demek?" dedim. Bir araştırmada İstanbul'da 4 bin 500 kişi "Eğer Fatih Mehmet Maçoğlu Kadıköy'den aday olursa hem oy veririm hem destek veririm" demiş. Bu da %65' e tekabül ediyormuş.”

2 ay önce katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili bir kulis verdiğini de hatırlatan Yarkadaş, "Benim edindiğim bilgi bu çalışma yarın ya da öbür gün tamamlanıyor ve Fatih Mehmet Maçoğlu muhtemelen Perşembe günü Türkiye Komünist Partisi'nin Kadıköy adayı olarak açıklanacak. Aday olarak açıklandığında eğer Türkiye İşçi Partisi de oradan bir aday çıkartırsa ki TİP'in de böyle bir niyeti vardı. Bu noktada da Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Ben nasıl olsa orayı kazanıyorum" deme rahatlığının olmaması gerekir" dedi.