TÜBİTAK 1001 EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Fırat Üniversitesi'nde, TÜBİTAK 2237 programı kapsamında desteklenen TÜBİTAK 1001 programına yönelik araştırma, projesi hazırlama ve yürütme eğitimi başladı

TÜBİTAK 1001 EĞİTİMLERİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi’nde, TÜBİTAK 2237 programı kapsamında desteklenen TÜBİTAK 1001 programına yönelik araştırma, projesi hazırlama ve yürütme eğitimi başladı.

3 gün sürecek olan eğitimlerde projenin araştırılması, hazırlanması ve yürütülmesiyle ilgili eğitimler verilecek. 3 gün sürecek olan eğitimin açılışı Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa, Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Halil Hasar, Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop, proje eğitmenleri Prof. Dr. Engin Şahna, Doç. Dr. Özgür Canpolat ve Doç. Dr. Erkan Turan Demirel katıldı.
 

Eğitimin 3 gün boyunca devam edeceğini belirten Prof. Dr. Hakan Fehmi Öztop, “Eğitimimiz 1001 projelerini yöneliktir. Bireysel başvurularda bütçesel olarak en yüksek bütçe ve en esnek süreye sahip olan 1001 projelerine yönelik bir eğitim programı düzenlemek istedik. Aslında buda bir projedir” dedi.
 

Projelerin değerlendirme kriterleri hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Halil Hasar, “İyi bir literatür taramasının yapılmış olması lazım. Projenin amaç ve hedeflerinin çok net ortaya koyulması gerekiyor. Bir de özgün değer çok vurgulayıcı olacak. Bu projeleri değerlendiren kişiler üzerinde ilk etap da çok etkili oluyor. Sosyal, Fen , Mühendislik ddigerarı ve hepsiyle ilgili proje hazırlama ddigerarı var. Burada bulunan arkadaşların profillerine bakınca ne kadar şanslı olduklarını görebiliyorum. Yöntem kısmında değişikliklerde olsa aşağı yukarı hepsi aynı” diye konuştu.