TSYD 61 yaşında

14 Nisan 1963 yılında kurulan Türkiye'nin en güçlü medya kuruluşu Türkiye Spor Yazarları Derneği 61. yaşını kutluyor

TSYD 61 yaşında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısa adı TSYD olan, Türkiye spor yazarları derneği; 61 yaşında. Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği ( TSYD) 14 Nisan 1963 yılında kuruldu. Bakanlar Kurulu kararıyla adının önüne “Türkiye” ibaresini alan TSYD, ülkemizdeki spor müsabakalarında akreditasyonu yapan kuruluştur. Gazetecilerin spor müsabakalarını izlemesiyle ilgili her türlü organizasyon ve girişimi TSYD yapar. Stadyumlardaki basın tribünlerinin kontrolü TSYD’ dedir. Dernek, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve federasyonlar ile tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Türkiye Spor Yazarları Derneği aynı zamanda AİPS (Uluslararası Spor Basını Birliği)’nin Türkiye’deki temsilcisidir.
Türkiye spor yazarları derneği genel merkezinden 61. Kuruluş yıldönümüyle ilgili yapılan paylaşımda; 
“14 Nisan 1963 tarihinde 22 gazeteciyle başlayan yolculuk; bugün yazarı-çizeri, muhabiri, foto muhabiri, TV’cisi, radyocusuyla 2000 kişiye ulaştı.
Ne mutlu ki TSYD Türkiye’nin dört bir yanındaki 11 şube ve 70 temsilcisiyle ülkemizin en güçlü medya kuruluşu oldu.Ama hepsinden önemlisi Atatürk’ün çizdiği yolda, gerektiğinde kalemini kıranama satmayan üyeleriyle…
Doğum günü kutlu olsun TSYD. 
Nice yıllara…”
İfadelerine yer verildi.
Türkiye spor yazarları derneği Elazığ temsilcisi Coşkun Kamaçta TSYD’nin her geçen gün büyüyerek bugün Türkiye’nin en güçlü medya kuruluşu olduğunu belirtip, TSYD’nin 61. Kuruluş yıldönümünü tebrik etti.