Trafik Çilesine Büyük Araç Katkısı!

Elazığ'da son yıllarda artan nüfus, yeni yerleşim alanlarının oluşması, depremler ve buna bağlı göç nedeniyle çileye dönüşen şehir içi trafiğine bir de tır, beton mikseri, akaryakıt tankerlerinin eklenmesi, yaşanmaz hale getirirken vatandaşlar bu konuda denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor.

Trafik Çilesine Büyük Araç Katkısı!

Elazığ, uzun yıllardır artarak bugünlere taşıdığı ciddi bir şehir içi trafik sorununu yaşıyor ve konuşuyor. Bu konuda dönem dönem bazı adımlar atılsa da şehrin trafik konusunda hem yaya, hem sürücü hem yol hem de park konusunda istenilen noktaya geldiği söylenilemez.

Trafik Çilesine Büyük Araç Katkısı!

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ VE HAZARDAĞLI KAVŞAĞI ÇİLESİ

Özellikle okulların açık olduğu dönemlerde, sınav, iş giriş ve çıkışları bu yollardan geçenler için büyük bir dert ve çile kaynağı haline gelmiş durumda. Bu yolları kullanmak istemeyenlerin herhangi bir alternatifi de bulunmuyor. Başta DSİ olmak üzere kamu kurumlarının Zübeyde Hanım Caddesi ısrarı ise bu noktadaki sorunların çözümünü gelecek yüz yıl adına tıkamış durumda. Ancak Hazardağlı Kavşağı’na yapılacak bir alt geçit buradaki sorunu oldukça rahatlatır ama böyle bir projenin devasa bir maliyeti de bulunuyor.

TRAFİK KÜLTÜRÜMÜZ DE YOK

Elazığ’da şehir içi trafik ve otopark park sorunlarının yanında bir de trafik kültürü sorunu var. Şehrin ihtiyacını hiçbir şekilde karşılamayan yollar, bulvarlar, altgeçitler, bazı sürücülerin ve yayaların saygısız, vurdumduymaz ve bencil tavırlarıyla daha da karmaşık hale geliyor. Bunun yanında Kahramanmaraş depremleri nedeniyle sayıları bir anda artan farklı plakalı araçların şehrin zaten olmayan trafik kültürüne yeni bir darbe vurması da işleri iyice zora sokuyor.

TRAFİK SORUNUNA DEV KATKI(!)

Tüm bu çileleri sayarken bir de gece, gündüz sabah öğle fark etmeksizin trafikte her an her yerde karşınıza çıkan ve özellikle Hazardağlı Kavşağını düğümleyen devasa araçlar trafiği tam anlamıyla çileye ve kördüğüme çeviriyor.

Trafik Çilesine Büyük Araç Katkısı!

20 saniyede sönen yeşil ışık karşısında 2 dakikayı bulan kırmızı renge umutsuzca bakan Elazığlı sürücüler, önünde bekleyen tırları, beton mikserlerini, akaryakıt tankerlerini, kaç ton yük aldığı belli olmayan pikapları saymaktan ve denetimsizlikleriyle bu devasa araçlara fırsat verip yolları ve psikolojileri alt üst eden yetkililere sitem ediyorlar.

ERCAN: “UZUN SÜREDİR GÖZETİM YAPIYORUZ”

Haber merkezimizin uzun bir süredir takip ettiği ve fotoğraflarını çektiği devasa araçlar sorununu İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı ve İş İnsanı Yüksel Ercan sosyal medya hesabından gösterdiği bir tepkiyle dile getirdi.

Ercan, trafik polislerinin sıkışan kavşaklarda bulunmasının buraları rahatlatacağını belirterek: “Benim bir siyasi kimliğim de var. İYİ Parti’den Milletvekili adayıyım. Sonuçta bizler muhalefetiz. Vatandaşların sorunlarını birebir takip etmek zorundayız. Vatandaşlarımız bize ‘trafikle alakalı neler düşünüyorsunuz’ diye sorular soruyorlar. Yaklaşık 1  buçuk aydır trafikteki büyük araç problemiyle alakalı gözetimler yapıyoruz. Şehrimizde trafiğin kör noktaları ve sıkışık olduğu bazı yerler var. Hazardağlı kavşağı, Medikalpark  kavşağı buna örnektir.  Benim tespitim buralarda trafiği yoğun olduğu saatlerde trafik polislerinin olması gerekiyor. Bu adım araç geçişlerini rahatlatacaktır.” şeklinde konuştu.

FACİAYA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

İş makinaları, uzun tırlar ve beton mikserlerinin trafiği daha büyük bir çileye dönüştürdüğüne dikkat çeken Ercan, “Özellikle bu treylerin, mikserlerin, akaryakıt tankerlerinin trafikte olması büyük bir sorun. Ben bunu daha önce Trafik Şube Müdürlüğü’ne de bildirdim. İl Genel Meclisi Üyesi olduğum zamanlarda da bu araçları şehir içerisine sokmayın, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde. Eğer başımıza bir kaza gelirse bunun altından kalkamazsınız. Bahsettiğim gibi bir kaza olursa özellikle akaryakıt tankerinin karıştığı bir kaza olursa çok büyük sıkıntı olur, diye bunu defaten dile getirmiştim.”

Trafik Çilesine Büyük Araç Katkısı!

“ÖNLEM ALINMASI LAZIM”

Sosyal medya hesaplarından bu konuları defalarca dile getirdiklerini ifade eden Yüksel Ercan, “Şehir merkezinin giriş ve çıkışlarında treylerlerin, tırların şehir merkezine sokulmaması  gerekiyor. En azından belirli bir saatten sonra mesela mesai çıkış saatlerinden sonra trafiğin yoğun olmadığı saatlerde akşam 20.00-21.00 olabilir. Bu tırların şehir merkezine sokulup, yüklerini belirli bir saatten sonra esnaflara dağıtmasını öneriyoruz. Bunun örneklerini de daha önce vermiştim. Özellikle gıda toptancıları sabah saat 6’dan 8’e kadar trafiğin yoğun olmadığı saatlerde ürünlerini dağıtıyor. Köfteciler sokağı esnafı olsun, restoran ve lokantaların fazla olduğu yerlerde trafiğin yoğun olmadığı saatlerde işlerini yapıyorlar. Bunlara benzer  çalışmalar olabilir. Ya da şehrin girişinde zabıtalar, araçları durdurup belirli bir saatten sonra şehir merkezine sokmasını da daha önce önerdim. Buna benzer birçok çalışma yapılabilir. Eğer yapılmazsa bu trafiğin altından 1 seneye  kadar hiç kimse kalkamaz. Bunun önlemlerinin alınması lazım. Bazıları battı çıktı olsun diyorlar, ben prensip olarak betonlaşmaya karşı biriyim ama trafik yoğunluğunu kaldırabilecek çeşitli yollar bulunabilir diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

SARAÇ: “ŞEHİR MERKEZİNE GİRİŞLERİ YASAKLANMALI”

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç ise sorunla ilgili düşüncelerini şu ifadelerle açıkladı: “Tanker ve tırlar gibi iş makinalarının şehir merkezinde değil, daha çok trafiği aksatmayacak şehrin dışında, ana arterler üzerinde, çevre yolunda tır garajı veya belediyenin hazırlayabileceği veya altyapısını sağlayıp vatandaşların park etmesini sağlayabileceği yerler olması gerekiyor. Bunlar mahalle içlerinde ciddi anlamda tehlike saçıyor. Özellikle Ulukent Mahallesi’ndeki Tahir Şaşmaz Caddesi tır parkı, iş makinası parkı yapan araçlar var. Orada gece saatlerinde yaşanan benim bildiğim sadece dört tane kaza meydana geldi. Tırın altına giren, iş makinasının tekerine vuran araçlar ve çok ağır kazalar yaşandı ve yaşanmaya devam ediliyor. Bu ağır araçların şehir merkezine park edilmesinin önlenmesi gerekiyor. Belediye’nin uygun yerlerde bu araçlara uygun bir park yeri hazırlaması gerekiyor.”