Toparlanma dönemi

İlimiz büyük depremler yaşadı ağır kayıplar verdi. Bunun üzerine merkezi hükümet anında harekete geçti ve şehrin yeniden ihya ve inşası amacıyla önemli adımlar attı.

Toparlanma dönemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir yıl içinde şehrin çehresi değişti ve çok sayıda binalar yükseldi. Bu çalışmalar aynı zamanda bir çok eleştiriye de sebep oldu. Hem konutları hem de yerleşim alanları tepki topladı.


Gelinen noktada büyük memnuniyetlerini ifade edenler olduğu gibi eleştirilerini dozunu artırarak devam ettirenler de oldu.


Gelinen noktada olumlu bakanlarla birlikte hizmete olumsuz bakanların orta bir yerde buluşmaları için önce önyargılardan kurtularak empati yapmaları gerekiyor.


Kamu kurumlarından ziyade üzerlerine daha çok gidilen siyasilerin bu inisiyatifi ele almaları gerekiyor gibi.


Kişi bilmediğinin düşmanıdır gerçeğinden hareketle eleştirileri ile  öne çıkan kesim ve sosyal medya kullanıcılarını bilgilendirmek ve varsa algıları değiştirmek gerekiyor.


Bu konuda kamu kurumlarının da desteğini alarak medya, STK ve kafasında tereddüt olan insanlarımızı yapılan konutlarla buluşturulması gerekiyor gibi. 


Bu konuda ilk durak da Yazıkonak’ta inşa edilen konutlar olmalı.


Siyasilerin atacağı bu adım hem kendilerini hem de kamuoyunu rahatlatacaktır.


Önümüzdeki dönem hem kurumlarımızın hem de siyasetçilerimizin toparlanma dönemi olmalıdır.


Ak Parti teşkilatlarının toparlanması ise daha farklı olmalı. Birçok yeni ve alternatif partilerin kurulduğu bir süreçte farklı partilerden Ak Partiye yeni seçmen kazandırmak gibi boş hayallere kapılmayın. Mevcudu korumayı ve gönlü kırgınları hatırlayın, selamı artırın. Yeniden yollara düşmeniz kırıp küstürdükleriniz için olsun. Bu süreci, iyi değerlendirip toparlanmanın vesilesi yapın.