TOKİ, Konut Üretmekle Kalmıyor, Şehrin Dengeli Gelişmesini Sağlıyor

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 depremleri sonrasında şehri çevreleyen sağlam zeminli ve şehir manzaralı yemişlik, Çatalçeşme, Aksaray, Gümüşkavak ve Zafran rezerv alanlarında 30 bine yakın konut yapan TOKİ'nin  son konut ihalelerini ise yine zemini sağlam ve şehir manzarası olan Harput etekleri ile Kuzova manzarası olan Sarıçubuk bölgesine taşıması, hem seçilen konum hem de şehrin dengeli ve her yöne eşit gelişmesi adına takdirle karşılanıyor.

TOKİ, Konut Üretmekle Kalmıyor, Şehrin Dengeli Gelişmesini Sağlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ, biri 24 Ocak 2020 diğeri de 6 Şubat 2023 olmak üzere iki büyük deprem yaşadı. TOKİ her iki depremde evi ağır hasarlı olan hemşerilerimize on binlerce konutu kısa sürede yaparak teslim etti. 

TOKİ, hak sahiplerine teslim etmek amacıyla konut alanlarını seçerken,  şehrin çevrelerinde bulunan zemini sağlam ve şehir manzaralı bölgeleri tercih etti. Bu kapsamda Yemişlik, Çatalçeşme, Aksaray, Gümüşkavak ve Zafran’da en uygun alanları seçen TOKİ, bu alanlarda yepyeni mahalleler ve yaşam alanlarının doğmasını sağladı.

Geçmişte Doğukent-Hilalkent ekseninde tek hat ve doğu-batı istikametine bir  gelişme seyreden Elazığ,  TOKİ’nin Çaydaçıra Mahallesinde Memur-Sen konutlarını yapmasıyla birlikte bu bölge önemli oranda değer kazandı.

Tarım alanı olmaya elverişli olmayan engebeli ve kayalık bir bölge olan Çaydaçıra Mahallesi, TOKİ’nin ilk defa Memursen konutlarını yapmasıyla birlikte şehrin en cazibeli, en hızlı gelişen ve emlak fiyatları yüksek  bölgesi oldu.

TOKİ, Konut Üretmekle Kalmıyor, Şehrin Dengeli Gelişmesini Sağlıyor

ŞEHRİN GÜNEYİNDE YENİ BİR ŞEHİR KURULDU

TOKİ, Çaydaçıra Mahallesi’nde başlattığı zemini sağlam alanlarda konut üretim seferberliğini, 24 Ocak 2020 depreminde de sürdürdü. Bu kapsamda bu kez şehrin güneyinde Meryem Dağı eteklerinde bulunan Yemişlik bölgesine yönelen TOKİ, bu alanda 25 bine yakın konut üretti.

Şehrin güneyi ile birlikte doğusunu da ihmal etmeyen TOKİ, Çatalçeşme, Aksaray ve Gümüşkavak mahallelerinde 12 bine yakın konut üretti.

TOKİ, Konut Üretmekle Kalmıyor, Şehrin Dengeli Gelişmesini Sağlıyor

YENİ KONUT ALANLARI HARPUT VE SARIÇUBUK

 TOKİ, 6 Şubat depreminde evleri ağır hasar gören hak sahipleri için Güneykent ile birlikte yepyeni alanlarda konut yapılması için çok sayıda ihaleye çıktı. Bu kapsamda Harput eteklerinde Pertek yoluna yakın zemini sağlam ve şehir manzaralı alanlarda çok sayıda konut ihalesine çıkan TOKİ,  şehrin batısında bulunan ve Kuzova’ya hâkim Sarıçubuk bölgesinde ise 7 bin konut için ihale gerçekleştirdi ve imalatlara başlandı. Sarıçubuk Mahallesinde yapılacak 7 bin konutla birlikte bu bölgede yeni bir yerleşim alanıyla birlikte ticari alanların da oluşacağı ve bu yörede önemli bir gelişme yaşanacağı ifade ediliyor.

TOKİ, Konut Üretmekle Kalmıyor, Şehrin Dengeli Gelişmesini Sağlıyor

TOKİ, GÜVENLİ KONUT YAPMAKLA KALMIYOR, ŞEHRİN DENGELİ VE ORANTILI GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR

 Elazığ’ın şehir imar planı genelde doğu batı ekseninde işler ve gelişirken, TOKİ bu fasit daireyi kırarak Elazığ’ın dört bir yöne dengeli gelişmesini sağlayarak önemli bir adım attı.

Halkımızı  güvenilir, sağlam ve ucuz konutlarla buluşturan TOKİ’nin belediyelerin yetersiz kaldığı kentsel dönüşüm  süreçlerine de önemli katkılar sunması ve şehrin siluetinde imzası olması, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

TOKİ, Konut Üretmekle Kalmıyor, Şehrin Dengeli Gelişmesini Sağlıyor

ELAZIĞLI VATANDAŞLARIN TOKİ MEMNUNİYETİ

Yaşanan depremler sonrası üretilen konutlarda zaman zaman gündeme  gelen bazı imalat kusurları olsa da Elazığlılar genel olarak hem yapılan konutlardan hem çevre düzenlemesinden hem de sosyal alanlarından oldukça memnun olduklarını ve TOKİ konutlarında mutlu ve huzurlu yaşamaya devam ettiklerini ifade ediyorlar.