''TKDK kapsamında Elazığ'a 10 Milyon 500 bin liralık yeni yatırımlar'

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin BULUT, TKDK tarafından Elazığ'a yapılacak yeni yatırımları müjdeledi.

 ''TKDK kapsamında Elazığ'a 10 Milyon 500 bin liralık yeni yatırımlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TKDK’nın Elazığ’da her yıl üzerine koyarak ilerlediğini belirten Milletvekili Bulut; “IPARD II 6. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında daha önce 8,5 Milyon TL’lik 9 adet projeyi açıklayan TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, 18 Nisan tarihinde de kabul gören 6 adet projeyi daha kabul etti” dedi.

Açıklanan projelerin 2 tanesinin zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, 2 tanesinin su ürünler yetiştiriciliği, 1 tanesinin kırsal turizm projesi ve 1 tanesinin de yenilenebilir enerji projesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Metin Bulut; ‘’Kabul edilen bu projelerin toplam yatırım tutarı 10,5 Milyon TL, ödenecek hibe tutarı ise yaklaşık 5,8 Milyon TL’dir. Hükümetimizin verdiği destek ile yatırımlar hayat bulacak, kazanan Elazığ olacak’’ dedi.

TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün ilimizde faaliyete başladığı 2012 yılından bugüne kadar 233 Milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdiğini ve bunun karşılığında Elazığ’a 500 Milyon liralık yatırım kazandırıldığına dikkat çeken Milletvekili Metin Bulut, başarılı çalışmalarından TKDK İl Koordinatörlüğe teşekkür etti.