TKDK DESTEKLERİ ELAZIĞ EKONOMİSİNE GÜÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin kırsalını kalkındırıp Milli Kalkınma Hamlesinin sağlam temellerde devam etmesine güç veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yatırımcılarını müjdeli haberleri vermeye devam ediyor.

TKDK DESTEKLERİ  ELAZIĞ EKONOMİSİNE GÜÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müjdeli haberi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, IPARD-II 9. Başvuru Çağrı 1. Grup sonuçlarının belli olduğunu belirterek, bu kapsamda destek almaya hak kazanan projeleri duyurdu.

IPARD programını uygulayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), 16 farklı alt sektörde 42 ilde yapılacak yatırımlara hibe desteği sağlayarak yatırımcıların hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiğini vurgulayan Bakan Pakdemirli şöyle devam etti: "AB standartlarında üretim-işleme tesislerinin kurulmasına ve modernizasyonuna yönelik desteklerimiz devam etmektedir. Bu bağlamda TKDK'nın uyguladığı IPARD II Programı çerçevesinde 11 Mayıs 2020 tarihinde yayımlanan 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında uygun bulunan projelerin 1. grup sonuçları belli oldu. Bu yatırımların en kısa sürede hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Yatırımcılarımıza hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

IPARD II 9. Çağrı kapsamında sözleşmeye hak kazanan 1 grup yatırımlar hakkında konuşan TKDK Elazığ İl Koordinatörü İ. Sertaç Yılmaz şunları ifade etti: “ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun, Türkiye’nin 42 iline verdiği desteklerle bu illerimizin ekonomisine güç katıyor. Bu desteklerden en fazla nasiplenen illerin başında da Elazığ’ımız yer alıyor. Sayın Bakanımızın en son açıkladığı müjdeli açıklamaların içerisinde Elazığ’ımız da yaklaşık 16 milyon yatırım haberini aldı. 9. Çağrı kapsamında almış olduğumuz projelerden 5 sektörde 14 adet projemiz 1. Grupta sözleşme imzalayacak projeler arasında yer alıyor. Bu 14 projemiz yaklaşık 16 milyon TL yatırım bütçesine sahip olup, yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 9 adet GES projesi, 2 adet bitkisel üretim, 1 adet Kırsal turizm, 1 adet su ürünleri yetiştiriciliği ve 1 adet katma değerli ürünler olmak üzere sunulan 14 projemize yatırım sonunda verilecek destek miktarı ise yaklaşık 9 milyon TL olacaktır. Aynı çağrı kapsamında sunulan projelerden 82 tanesinin incelemesi devam etmektedir. İnşallah en kısa sürede kalan projelerimiz ile de yatırım sözleşmesi imzalayacağız. Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak yapılan çalışmaların yatırımcıya en sağlıklı şekilde ulaşabilmesi için kurum personellerimiz ile heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. TKDK destekleriyle Elazığ’a vurulan her kazma, istihdamı sürekli olan her işletme bizim için en büyük heyecandır. TKDK yatırımları ile tanışan her yatırımcı, TKDK ailesinin daha büyümesine, TKDK yatırımlarının daha farklı noktalara ulaşmasında öncülük etmektedir. Elazığ’ımızda da kocaman bir TKDK ailesi oluşmuştur ve bu aile her geçen gün sayısını arttırmaktadır. Bu büyümenin mutlaka öncüleri, destekçileri ve paydaşları da vardır. Bu bağlamda bizleri her zaman içtenlikle dinleyen ve çözüm noktasında katkı sunan Sayın Bakan Yardımcımız Hadi Tunç’a, katıldıkları her toplantıda TKDK yatırımlarının önemine dikkat çeken Sayın Valimize ve Milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine proje hazırlık aşamasında bürokrasiyi hızlı işleten tüm kamu kurumlarımıza yatırımcılarımız ve Koordinatörlüğüm adına teşekkür ediyorum. Bir gün herkes TKDK desteklerinden dolaylı da olsa faydalanacak inancıyla 1. Grup ta yer alan 14 adet projemizin İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.