TKDK'DAN 1.2 MİLYAR TL'LİK YATIRIM PAKETİ MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 11 Mayıs 2020 tarihinde yatırımcılara müjdeyi verdi. Bekir Pakdemirli, 'Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro yani 1.2 milyar TL olan PARD-II 9. Başvuru Çağrısı için ilana çıktık' dedi.

TKDK'DAN 1.2 MİLYAR TL'LİK YATIRIM PAKETİ MÜJDESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kurum toplantı salonunda sosyal mesafeyi gözeterek İl Koordinatörlüğü personelleriyle bir araya gelen Yılmaz, depremin ve Covid-19 virüsünün etkilerini ekonomik alanda en aza indirebilmek için 1.2 milyar TL’lik destek paketinden Elazığ’ın en iyi şekilde faydalanması gerektiğini söyledi.

Elazığ TKDK olarak şimdiye kadar yapılan özverili çalışmaların bu dönemde devam edeceğini ifade eden Yılmaz şöyle devam etti“ Değerli Elazığ TKDK personelleri; Koordinatörlüğümüz faaliyete geçtiği günden itibaren yatırımcı dostu bir kurum olmuştur. Bu duruş şimdiye kadar başarılı yatırımların hayata geçirilmesine vesile olmuştur. Bu güzel başarıların mimarları ise siz değerli personellerimizsiniz. Ben, İl Koordinatörü olarak böyle bir ekibe sahip olduğum için kendimi şanslı ve mutlu görüyorum. İnşallah bu gayretlerimizi daha üst noktalarda başarılı çalışmalarla taçlandırmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin açıkladığı 9. Çağrı programında hem 101-Tarım ve Hayvancılık İşletmelerinin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar hem de 302- Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirlerine yönelik yatırımların faaliyete geçmesinde kullanılacak 1.2 milyar TL’lik bütçeden Elazığ’ın en üst derecede faydalanabilmesi için çalışacağız. Şehir olarak ciddi bir deprem felaketi yaşadık. Ardından her tarafı saran ve hala ciddi şekilde etkisini sürdüren bir virüsün ekonomik zararları var. Dokuzuncu çağrı döneminde inşallah ekonomik alanda ciddi atılımların sağlanmasına vesile olacak yatırımların adımlarını atacağız. Yatırımcılara ulaşma seferberliği ilan edeceğiz. Kısacası bu bütçeyi yatırımcıya dağıtmakta ısrarcıyız ve ısrarcı olduğumuzu anlatacağız. Yatırım alanlarına baktığımızda;

       •      Süt Üreten Tarımsal İşletmeler,

       •      Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler,

       •      Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler,

       •      Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler,


  • Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi,

  • Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi,

  • Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler,

  • Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri,

  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği,

  • Makine Parkları,

  • Yenilenebilir Enerji Tesisleri,

yatırımlarına destek verilecektir.

Türkiye genelinde 42 İl Koordinatörlüğü ile yatırımcıya hizmet vererek adeta yatırımcı markası olan TKDK, Elazığ’da sürdürülebilir yatırımların faaliyete geçmesi için planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Hibe oranları daha önceden %40 olurken bu çağrı döneminde %50-70 arasında olacaktır. Yatırımlar KDV den muafa olacaktır. Hibe oranının artması vatandaşlarımızın ara dönemlerde bizleri arayıp ya da bizi ziyaret edip sundukları taleplerdendi. Şimdi bu gibi değişiklikleri en iyi şekilde yatırımcıya aktarma zamanı. TKDK Elazığ’da bir marka olacak dedik ve çok şükür oldu. İnşallah bundan sonra da TKDK marka değeri artmaya devam edecektir. Yaşanılan bu sıkıntılı sürecin ardından TKDK destekleri ile hayvan refahına uygun işletmelerde mutlu hayvanlar ve umutlu üreticiler olacak. Hazar gölünün maviliğine bakıp misafirlerini ağırlayan Kırsal Turizm tesislerimiz olacak. El sanatları ve katma değerli ürünler üretilip Elazığ’dan tüm Türkiye’ye yayılacak.  Geniş bitki florasının ballarını kovandan tüketiciye ulaştıran arıcılık işletmeleri ve Fırat’ın serin sularında yetiştiricilik yapan su ürünleri işletmeleri kurulacak. En verimli güneş enerjilerinden çevreyi kirletmeden GES santralleri kurulacak. Bütün bu sektörlerde yapılacak yatırımların Elazığ’ın ekonomik havasına olumlu katkı sağlayıp Dokuzuncu Çağrı döneminin yatırımcıya ve Elazığ TKDK’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu dönemde proje sunacak yatırımcılarımızın Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme projelerini 1 Haziran-26 Haziran 2020, Tarım ve Hayvancılık İşletmelerinin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar projelerini 1 Haziran-03 Temmuz 2020 tarihleri arasında Kurumumuza sunmalarını bekliyorum” dedi.