TİNERCİLER CAMİ AVLUSUNDA

Erkan BAY/Uyuşturucu madde bağımlısı  çocuklar, Elazığ'da objektiflere yansıdı

TİNERCİLER CAMİ AVLUSUNDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Uyuşturucu madde bağımlısı  çocuklar, Elazığ’da objektiflere yansıdı.Elazığ’da  vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ellerinde bali  poşetleri ile gezen çocuklar rahat tavırları ile dikkat çekiyor.

‘’SARHOŞ GEZİYORLAR’’

Gün boyu Elazığ’ın en yoğun caddelerinde gezen çocuklar, vatandaşlardan para isteyerek çevreye rahatsızlık veriyor. Kullandıkları maddenin de etkisi ile davranışlarını kontrol edemeyen sahipsiz çocuklar, her türlü suça eğilimli görünüyor.

 

‘’BU ÇOCUKLAR BALİYİ  NERDEN BULUYOR ?’’

Elazığ’da ’’BALİ’’kullanan çocukların bir çoğu  evlerinde yaşıyor.Ama evlerine gece geç saatlerde gidiyorlar. Ekip halinde gezen ve günün büyük bir bölümünü uçucu madde kullanarak geçirdikleri için bazı zamanlarda ise sokaklarda yatıyorlar. Ailelerinin sorumsuzluğu yüzünden gelecekleri kararan sahipsiz çocuklar, ilerleyen dönemlerde potansiyel bir suçlu adayı olarak karşımıza çıkabilir.

 

‘’18 YAŞ VE ALTINDAKİ KİŞİLERE SATILMASI YASAK’’

Geçmiş dönemlerde çıkan kanun ile birlikte  uçucu maddeler 18 yaş ve altındaki çocuklara satılması kesinlikle yasaklandı. Bu nedenle Nalburlar bu tür maddeleri satarken çelişkiye düşüyor. Boyacılar ve uçucu madde kullanan bir çok iş yeri ‘’BALİ’’ gibi maddeleri alırken yanında çalıştırdıkları  elemanları gönderiyor. Durum böyle olunca Nalburlar kimin müşteri kimin madde kullanıcısı olduğu konusunda çelişkiye düşüyor.

 

‘’POLİS DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRMALI’’

Son zamanlarda Elazığ’da oldukça fazla bir artış gösteren balici çocukların, yakalanması için Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Elazığ’da yaşayan vatandaşları rahat edecek derece de artış gösteren bu çocukların tedavi edilerek topluma kazandırılması gerekiyor.

 

‘’VATANDAŞLAR TEDİRGİN’’

Balici çocukların halkın yoğun olduğu yerlerde  gezmesi ve rahatsızlık vermesinden dolayı tedirgin olduklarını dile getiren vatandaşlar,’’Bu sahipsiz çocuklar özellikle Ramazan Ayında daha sık gelmeye başladı. İzzetpaşa Camisi etrafında  geziyorlar. Çay ocaklarında oturan insanlardan para istiyorlar. Ellerinde poşet bizleri umursamadan uçucu maddeleri kullanıyorlar. Yaşları  tahminen 10 ile 15 arasıdır. Bizler hem korkuyoruz hem de üzülüyoruz. Sonuçta o çocuklar bizim. Ülkemizin gelecekleri.’’dedi.

‘’YETKİLİLER DUYARLI DAVRANMALI’’

Bir çok defa Polis’e ihbar ettiklerini ama ekipler geldiği zaman çocukları bulamadığını ifade eden vatandaşlar,’’Polisler geldiği zaman çocuklar hemen kaçıyor.Ekipler de etrafı kontrol ettikten sonra gidiyorlar.Bu çocuklar ertesi gün yine geliyor. Bizlerin ihbar etmesi ile olacak bir iş değil. Ekiplerin devamlı kontrol etmesi gerekiyor.’’diye konuştu.