TİCARETTE GÜZEL AHLAK, İŞ HAYATINA IŞIK TUTMAKTADIR

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, 'Peygamber Efendimizin, ticarette güzel ahlakı, erdemi, adaleti temel alan anlayışı, her zaman bizlerin iş hayatına ışık tutmaktadır. Şimdi amacımız, bu değerli yaklaşımı yalnızca kendi işletmelerimizde, kendi sosyal çevremizde uygulamakla yetinmeyip, Tüm iş dünyasına adapte etmek 'dedi.

TİCARETTE GÜZEL AHLAK, İŞ HAYATINA IŞIK TUTMAKTADIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’un katkıları ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD)’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen Küresel Katılım Finans Zirvesi(GPAS İSTANBUL 2017)İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti. Programa MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan UZUN ve MÜSİAD Elazığ Şubesi 2.Dönem Başkanı M.Celal Arslanoğlu katıldı.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği( MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, şu değerlendirmelerde bulundu: “Önceliklerinin para artırmak değil İnsanların refahını yükseltmek ve bunu sürdürülebilir kılacak bir düzen kurmak olduğuna işaret eden Uzun, ”Toplantımızın ana teması olarak belirlediğimiz İnsani Finans, Bu arayışımızda geldiğimiz çok önemli bir durağı işaretliyor. Peygamber Efendimizin, ticarette güzel ahlakı,Erdemi,adaleti temel alan anlayışı, her zaman bizlerin iş hayatına ışık tutmaktadır. Şimdi amacımız bu değerli yaklaşımı yalnızca kendi işletmelerimizde, kendi sosyal çevremizde uygulamakla yetinmeyip tüm iş dünyasına adapte etmek diye konuştu.

 

FAİZ,HER ÜÇ DİNDE DE HARAMDIR

 

Uzun, helal anlayışının ,yenilen ve içilenle sınırlı tutulmaması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak, ”Sosyal hayatta da helal olanın yasal hale gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Zira faiz Yüce Allah emriyle her üç dinde de haramdır, yasaktır. MÜSİAD olarak ekonomide  alternatif  finans modelleri ile iş dünyası üstündeki yükün azaltabileceğine inandıklarını aktaran Uzun, ”Bunun basit bir Finansal mekanizma dönüşümü arayışı olmadığını da biliyoruz. Bu sürecin sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel ve psikolojik birçok farklı parametresi söz konusu olacak. Bu temel paradigma dönüşüm sürecini, bu gerekçeleri göz ardı etmeden tüm paydaşlarla beraber yürüteceğiz ifadelerini kullandı.