THY Başkanı Bolat: 'Elazığ, Yeterince Tanıtılamamış'

İlimizin Turizm potansiyelini yerinde görmek ve bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla ilimize gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Hakimiyet olarak yıllardan beri dile getirdiğimiz gerçeği bir kez daha il protokolü ve özellikle İl Kültür ve Turizm Müdürünün gözünün içine bakarak ifade etti.

THY Başkanı Bolat: 'Elazığ, Yeterince Tanıtılamamış'

İlimizin turizm potansiyellerinin gündeme gelmesi ve yeni bir bakış açısıyla sektöre kazandırılması konusunda yaşadığımız sorunlar bir kez daha masaya yatırıldı.

Windy Hill Otelde düzenlenen basın toplantısına THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, 8’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Taner Atay, Elazığ Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ’ın tanıtımını yapmak ve geliştirebilmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

THY Başkanı Bolat: 'Elazığ, Yeterince Tanıtılamamış'

NAZIRLI: “POTANSİYELİMİZİ BİLİYORUZ”

Milletvekili Nazırlı, “THY’miz ile planladığımız programımızı bugün Elazığ’ımızda gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Dün akşam THY yönetimine Elazığ’ı tanıttık, birtakım değerlendirmelerde bulunduk. Basın toplantımızın ardından Harput, Palu gibi Turistik alanlarımıza gideceğiz” dedi.

“THY’DEN BEKLENTİMİZ VAR”

Nazırlı, “Elazığ olarak THY’den bazı beklentileri olduğu ifade eden Milletvekili Nazırlı; “Elazığ’ımızın turizm ve gastronomi alanında çok ciddi yol kat edebilecek bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Elazığ mutfağında 1000’in üzerinde tarifimizle, yüzlerce tarihi yapımızla bunu hak eden bir şehir olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda da Türk Hava Yolları’mızın bizlere ciddi bir şekilde destek olacağını umut ediyoruz. Beklentimiz de bu yöndedir” şeklinde konuştu.

THY Başkanı Bolat: 'Elazığ, Yeterince Tanıtılamamış'

“UNESCO SÜRECİNDE THY’DEN DESTEK İSTİYORUZ”

Bu toplantıdan alınan kararlar doğrultusunda bundan sonraki süreci yakından takip edeceklerini ifade eden Milletvekili Nazırlı; “Bu noktada hem Harput’umuzun UNESCO kalıcı miras listesine eklenmesi konusunda THY’den destek isteyeceğiz hem de sadece Elazığ’ın değil bu bölgenin keşfedilmemiş turistik yapısının gün yüzüne çıkartılması, dünyaya tanıtılması noktasında çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

VALİ HATİPOĞLU: “ELAZIĞ’I DÜNYAYA TANITMAK AMACIYLA YENİ BİR HEDEF OLUŞTURDUK”

Elazığ’ın tarihi, kültürel değerlerinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, bu değerleri tanıtmak ve dünyaya duyurmak amacıyla THY Yönetimini ağırladıklarını belirtti.

Vali Hatipoğlu, “Elazığ, gastronomisiyle, tarihiyle bilinen, Anadolu’nun yurt olmasından itibaren bizlere yer turan, daima önemli bir ilimizdir. Tarihi ulaşım noktasının kesişmesi nedeniyle oldukça önemlidir. Bu anlamda bizler de Elazığ’ı gastronomisiyle, turizmiyle, kültürüyle ülkemize ve dünyaya tanıtmak doğrultusunda bir hedef oluşturduk. Bugün bu yüzden THY Yönetimini Elazığ’ımızda ağırlıyoruz” dedi.

THY GENEL MÜDÜRÜ BOLAT: “EŞSİZ TARİFELERİ OLAN BU ŞEHRİ DÜNYAYA TANITMAK ÜZERE BURADAYIZ”

Açılış konuşmalarının ardından Elazığ’a gelme nedenlerinden bahseden THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Burada bulunmaktan, ülkemizin bu güzide köşesini, şehrini ziyaret etmekten son derece mutluyuz. Tarihi milattan önce binlerce yıla dayanan bugünkü birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Elaziz şehrimizin kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gastronomi alanında da eşsiz tarifeleri olan bir şehir olarak dünyaya tanıtmak üzere buradayız” dedi.

“KADİM ŞEHRİMİZ DÜNYADA YETERİ KADAR TANINMIYOR”

Elazığ’ın jeopolitik konumu dolayısıyla oldukça önemli olması ve bu konum nedeniyle tarih boyunca çeşitli kültürleri bünyesinde barındırdığını belirten Prof. Dr. Bolat, Elazığ’ın tanıtımının yeterince yapılmadığını, kültürel değerlerinin bilinmediğini söyledi.

Elazığ’ın tanıtımı konusunda elinden geleni yapacağını aktaran Başkan Bolat, “Maalesef konumuyla tarih boyunca çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış bu kadim şehrimiz dünyada yeteri kadar tanınmıyor. Ama UNESCO’nun geçici miras listesinde olan Harput’un kalıcı miras listesine alınması hususunda çalışmaları beraber yürüteceğiz. Aynı şekilde UNESCO somut olmayan kültürel miras listesinde olan ‘Kürsü başı’ sohbetini de dün akşam tanıma fırsatı bulduk. Hakikaten somut kültürel miraslar gibi soyut kültürel miraslar da ülkemiz için oldukça önemli yer kaplıyor ancak maalesef fazla bulunmuyor.”

THY Başkanı Bolat: 'Elazığ, Yeterince Tanıtılamamış'

BOLAT: “KÜRSÜBAŞI BİLİNMİYOR”

Şanlıurfa’nın sıra gecelerinin herkes tarafından bilindiğini ve meşhur olduğunu ancak Elazığ’ın Kürsübaşı geleneğinin çok bilinmediğini ifade eden THY Başkanı Bolat, “Dün öğrendiğim kadarıyla bu sadece bir eğlence toplantısı değil. Eğlence için yapılmış bir şey değil. Kürsübaşı sohbetleri insanların toplandığı, kültürün birbirine aktarıldığı çok önemli bir faaliyet.” Dedi.

 “THY ÇALIŞANLARI ELAZIĞ’I GEZMEK İSTEYECEK”

Bugün Harput ve Palu gibi antik yerleri gezeceklerini ifade eden Bolat; “THY’nın 94 bin çalışanı var. Bu 94 bin çalışanın bilet hakları ve pass hakları var. Elazığ şu ana kadar kaç kişinin aklındaydı bilmiyorum. Bundan sonra 94 bin çalışanımızın da en kısa zamanda gelip ziyaret etmek isteyeceği bir yer olarak tanıtacağız” dedi.

“ELAZIĞ, YETERİNCE TANITILAMAMIŞ”

Kasım ayında Şanlıurfa’ya gelecek olan yabancı bilim insanlarını Elazığ’a da getireceklerini belirten Başkan Bolat, Türk Hava Yolları olarak Şanlıurfa-Elazığ arası özel uçak seferleri ekleyeceklerini söyledi ve Elazığ’ı yeterince tanıtılmadığı konusunda eleştirdi.

Prof. Dr. Bolat, “Sadece Anadolu’da olan en önemli özellik medeniyetin beşiği olması. Taş tepelerde, Şanlıurfa’da 12 bin yıl önce atalarımız ilk yerleşim yeri kurmuşlar. Kasım ayında neolitik kongre yapılacak. 600’e yakın dünyanın çeşitli yerlerinden bilim insanı gelecek. Bu dünyada ilk kez Şanlıurfa’da olacak. Oraya gelen bilim insanlarını buraya getirebilirsek eğer çok güzel olur. Onlara özel bir program yapalım. Gerekiyorsa biz Türk Hava Yolları olarak Şanlıurfa Elazığ arası özel uçak seferi koyarız o insanları buraya getirmek için.”

“ELAZIĞIN 1300 ÇEŞİT YEMEĞİ OLDUĞU ÖĞRENDİM”

Elazığ’ın 1300 tane yemek tarifi olan zengin bir mutfağa sahip olduğunu yeni öğrendiğini ifade eden Bolat; “Kore’deki adam duymamıştır. Bu da bizim kabahatimiz. Buraya meşhur bloggerleri getireceğiz. Bütün masraflar bize ait. Buradaki kalkınma ajansları da onların konaklamalarını sağlayacak. Bunları Malatya’da yaptık, burada yapıyoruz yakın zamanda Diyarbakır’a gideceğiz. Oradan Hatay’a uzanan bir “Peygamberler, azizler vadisi” diye bir projemiz var. İnanç turizmi için gelen çok büyük bir kitle var. Bunları da buralara getireceğiz. Bu ve benzeri çeşitli temalarla Türkiye ekonomisine katkımız artarak devam edecek” dedi.