TERÖRÜ KENDİ ELİMİZLE BÜYÜTTÜK!!

18 Şehit dile kolay

TERÖRÜ KENDİ ELİMİZLE BÜYÜTTÜK!!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Şehit dile kolay. Yine gençliğinin baharında yitip giden canlar, babasız kalan yavrular, eşsiz kalan kadınlar. İçimiz kan ağlıyor ne diyecek söz kaldı ne yapacak eylem. Öylece durup olan biteni film izler gibi izliyoruz. Tam 32 yıldır yanlışlarla sürdürülen terörle mücadele. Dönüp geçmişe bakıyorum da son 1 yılda yaptıklarımızı neden önceki yıllarda yapamadık diye hayıflanmadan edemiyorum

Bugünlerde yeni yeni kullandığımız insansız hava uçaklarını yapacak akıl son 1 yılda değil de, 30 yıl öncesinde olmuş olsaydı teröre verdiğimiz kayıplar bu kadar fazla olmayacaktı. Neden ( İHA ) lar noktasında kendi mühendislerimiz dururken ABD ve İsrail'e bağımlı kaldık diye kendimize hiç sorduk mu? 8 Milyon nüfuslu İsrail bu envanterleri 20 yıl evvel yaparken 80 milyon nüfuslu ülkemizde bunları yapacak kimimiz kimsemiz yok muydu?! O ara ne yapıyorduk biz? Sanırım başını açan cehenneme başını kapayan cennete gireceği konuşuyorduk!! Yalansa dönün son 30 yıla bakın..

Suriye'ye duvar örecek akıl son 1 yılda değilde 20 yıl öncesinde olmuş olsaydı içimiz bugün ki kadar terörist dolmayacaktı. Çin düşman akımlarına karşı duvar inşa etmeyi 700 yıl önce hayata geçirmiş iken biz Mevlana kapısına dönmüş sınırlarımıza duvar örmeyi neden şimdiye kadar düşünüp uygulayamadık diye kendimize hiç sorduk mu? Tövbeler olsun aklımıza bile gelmedi!

*****

Mağaraları, yığınakları, sığınakları vuracak milli, yerli yazılımlı uçaklarımızı, helikopterlerimizi, insansız hava araçlarımızı, mühimmatlarımızı kendimiz yapacak zekâya erişmiş olsaydık bu şer şebekeleri mantar gibi türemeyecekti. Eksiğimiz neydi yapanlardan, birileri yapmışsa biz neden yapamıyoruz diye hiç düşündük mü? Yok düşünmedik Çünkü; O ara Survivor, O ses Türkiye gibi önemli programları takip ediyorduk!

TSK içerisinde 20 li yaşlardaki eğitimsiz çocukları cepheye, ateş hattına sürmek yerine eğitimli, paralı profesyonel askeri birlikler kurmayı 20 yıl evvel akıl edecek mantığa erişmiş olsak bugün bu kadar ana kuzusu toprağa düşmemiş olacaktı!

TSK, MİT, emniyet gibi en önemli birimlere personel alırken " aman bu bizim cemaatin temiz çocuğu, şu bizim hoca efendilerin grubu, aman da şunlara sınav sorularını verelim nede olsa bunlar bizim arka bahçemiz " demek yerine hak eden, ehil olan, liyakat, sadakat, şeref sahibi olan gerçek vatan evlatlarına görev vermeyi şiar edinseydik PKK dediğiniz illet 20 yıl önce bitmiş olacaktı!

*****

O yandaşım, bu candaşım, şu kandaşım, onlar gönüldaşım diyerek devlet kadrolarını vatan hainleri ile doldurup terör odaklarına nüfuz, potansiyel, maddiyat, makam sağlamak yerine bilen, beceren, yapan, adaletli, vicdanlı, devlet ve milletini koruyan insanları getirseydik bu terörist gruplar devlet içinde bu kadar alan kazanamayacaktı.

Doğruya tüm bunlar olurken bizler ne yapıyorduk; çok önemli olan başörtüsü, sakal, abdesti ve orucu bozan konuları konuşup çözüyorduk!! Onları bile beceremedik ya!..

Nede olsa yetkili mercilere, şunları şunları yapın, yanlıştasınız diyecek, hataları sorgulayacak şuurda millette yoktu. Öyle devlete böyle millet! Kel başa şimşir tarak misali devlet ve millet olarak bugünlere geldik.

Yaşadığımız hadiselerde, son 32 yılda görev alan iktidarında, muhalefetinde, her şehit haberinde '' Vatan sağ olsun '' diyerek hataları sorgulamayan halkında vebali vardır.

Şimdi yaşadıklarımıza kader diyelim ve bol bol kınayıp yaslar tutalım!

Şehitlerimizin Ruhları şad mekanları cennet olsun, yüce Türk milletinin başı sağ olsun...