TEOG SINAVINDA GERİ SAYIM

TEOG Merkezi Sınavlarının ikinci ayağı 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak

TEOG SINAVINDA GERİ SAYIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEOG Merkezi Sınavlarının ikinci ayağı 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. 8. sınıftaki aday öğrencilerin bu sınavlarda daha üst düzey bir başarı yakalayabilmeleri için bazı hususlara değinmek gerekiyor.
 
Öncelikle sınav öncesi akademik, teknik ve zihni hazırlıkların tamamlanması gerekiyor.
 
Akademik hazırlıktan kastımız Eylül ayından sınavın yapılacağı tarihe kadarki 8. sınıf müfredatına ait dersler içeriklerinin iyi kavranması. Sınav 6 dersten oluşacağından bu derslere ait bilgilerin taze, güncel ve pekişmiş olması gerekiyor.
 
Tabi her adayın bu konudaki yeterliliğini eşitlemek mümkün değil. Bazı adaylar akademik anlamda kendilerini sınava tam hazır hissederken çoğu adayın hala eksik ve pekişmemiş konudan şikâyetçi olduklarına şahit oluyoruz. Bu algı aslında merkezi sınavlara katılan pek çok adayın genetiğinde var. Aday öğrenci ne kadar eksik olsa da sonuçta sınavın zorluk kolaylık derecesi öğrencinin yaş ve eğitim düzeyine çok uzak değil. Belki tüm sınavlardaki birkaç soru bu düzeyi zorlayacak nitelikte olabilir ama genel olarak sınavın zorluk derecesi yapılabilir sorulardan oluşuyor.
 
Sınava az bir süre kalıncaya kadar akademik yönde yapılacak hazırlıkların daha çok tekrar mahiyetinde yürütülmesini tavsiye ediyoruz. Özellikle son haftaya girdiğimizde yeni şeyler öğrenmeye çalışmanın eğitim pedagojisi açısından yararlı olmadığı yapılan çalışmalarla gözlemlenmiş durumda. Zihne kaydedilmeye çalışılan her yeni bilgi, pekişmemiş, sağlamlaşmamış eski bilgilerin de daha karmaşık hale gelmesine yol açıyor.
 
O halde son hafta yeni şeyler öğrenmek yerine tekrar nitelikli çalışmalarla zaman verimli kullanılabilir.