TENKİT HASTALIĞI

Erkan BAY/Şehirler kadar ülkelerin kalkınmasında kamuoyunda oluşan olumlu ve olumsuz duyguların rolü oldukça fazla. Ülkemizde ve şehrimizde ne zaman güzel ve faydalı işler olsa hemen birileri bu gelişmeleri küçümseyici beyan ve ifadelerde bulunuyor.

TENKİT HASTALIĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ŞEHİRLERİN KALKINMA VE GELİŞMESİNDE YENİ SİNERJİ OLUŞTURMANIN KATKISI TARTIŞILMAZKEN ELAZIĞ’DA BAZI ÇEVRELERİN TENKİT HASTALIĞIYLA SÜREKLİ NEGATİF DUYGULAR YANSITMASININ ŞEHRE YANSIMASI DA OLUMSUZ OLUYOR

YERLİ OTOMOBİL KARŞITLIĞI

Ülkemiz 1960’lı yıllarda yerli otomobil ile ilgili çalışmalara başlamış ancak o günlerde bazı mahfillerin “Biz yapamayız, biz kim yerli otomobil kim” düşünceleri ile ülkede bir eziklik psikolojisi hâkim olmuştu. Ancak o günlerde genç bir makine mühendisi olan Necmettin Erbakan, tüm bu negatif ve olumsuz duyguların inadına kısa süre içerisinde yapamayız dedikleri otomobili yapmayı başarmıştı.

Bugün de Türkiye yerli otomobil yapacağız dendiğinde bazı mahfiller ve onların yayın organı kuruluşlar yine bilindik ağızlarla ülkede olumsuz algı oluşturma gayretine girdiler.

KÖPRÜLER, HAVAALANI VE TÜP GEÇİT’E DE KARŞI OLDULAR

Ülkemizin kendi kaynakları ve öz gelirleri ile yaptıkları projelerle dünya üzerinde önemli bir mevkiye ulaşma noktasında yöneticilerin yoğun  çalışmalarına karşın yine bazı mahfiller bu projeleri kötülemeye ve gereksiz olduğunu her platformda dile getirmeye devam ettiler. Hatta bu projelerin tamamının yürütülmesini durdurulması gerekçesi ile yargıya taşıdılar. Ancak tüm bu olumsuz tavırlar yargıdan geri döndü ve bugün birçok proje hayata geçirilerek dünya çapında gururumuz oldu.

TENKİT HASTALIĞI

Ülkemizde belirli bir kesimde hep var olan tenkit ve olumsuz bakış hastalığı zaman zaman ilimizde de yaşanıyor. Şehrin yıllardan beri hep konuşulan birçok ana problemleri bir bir çözüme kavuşturulmuşken sürekli memnuniyetsizlik gösteren bir kesim ne yazık ki her zaman oldu.

Bir dönem havaalanı, güney çevre yolu, doğalgaz, Şehir Hastanesi, Kekliktepe ve Çaydaçıra Kavşağı,  Şorşor Deresi, Teşvik Yasası, toplu konut, Ağın Köprüsü, Hamza bey İçme suyu projesi, duble yollar gibi eksiklikleri ifade eden bu çevrelerin elinde sadece stadyum kaldı. Bu konuda atılan adım bile zaman zaman küçümseniyor ve yok sayılıyor.

HİZMET ELEŞTİRİLİYOR

Hükümetin yıllardan beri eksikliği  ifade edilen birçok alanda talep edilen hizmetleri bir bir hayata geçirmesi yanında Elazığ Belediyesi de şehri bir baştan bir başa akıcı yol ağları ile örmeye yönelik çalışmaları takdir edilmek yerine yine bazı kesimlerce tenkit ediliyor.

Şehrin geleceğinde yaşanacak sorunları şimdiden görerek risk alma pahasına önemli ve büyük projelerin altına giren ve her birinden  yüzünün akıyla çıkan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın “hizmet her yerde” sloganıyla başlattığı değişim ve dönüşüm çalışmalarını “her yerde çalışma var, her yer toz toprak” gerekçesi ile eleştirmek şehre de şehir halkına da büyük bir haksızlık olarak görülüyor.

ELAZIĞLI HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Başkan Mücahit Yanılmaz’ın şehrin 40 yıllık problemlerine cesurca yaklaşması, Şor sor deresi, Kızılay Köprüsü gibi hiçbir idarenin başlamaya cesaret edemediği gibi gelecekte yaşanacak trafik ve diğer altyapı sorunlarına köklü çözümler amacıyla başlattığı projeleri gereksiz gören ve bunları şehre layık görmeyen bir zihniyetin Elazığ adına söz söylemesi de anlamsız bulunuyor.

Hizmet yapılırken belli bir süre zahmet çekmenin işin doğasında olduğunu belirten ve yapılan hizmetleri yerinde ve gerekli görerek takdir eden duyarlı çevreler, yöneticilerin olumsuz bir hava oluşturmaktan öte şehre hiçbir katkısı olmayan çevreler yerine halkın sesine kulak vererek hizmetlerini artırarak devam etmelerini istiyorlar.