TEMİZLİK NE ZAMAN?

Türk demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçecek olan darbe kalkışmasına tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de sert bir tepki ve öfke patlamasıyla karşılandı

TEMİZLİK NE ZAMAN?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçecek olan darbe kalkışmasına tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de sert bir tepki ve öfke patlamasıyla karşılandı. Darbe kelimesinin adının duyulması ile birlikte halk anında sokaklara indi.

AİLECE İZZETPAŞA MEYDANINA

Darbe kalkışmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da halkı meydanlara inerek demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması talebi üzerine evlerinde bulunan Elazığlılar tüm aile fertleriyle birlikte meydana akın ettiler.

SİYASİLER MEYDANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine halkla birlikte siyasiler de akın eti. Başta Ak Parti olmak üzere  MHP, Saadet, BBP ve bir çok siyasi parti  meydanlara inerek tepkilerini ortaya koydular. Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve o an ilimizde bulunan Elazığ Milletvekili Ejder Açıkapı  ilk andan itibaren meydanlara indiler ve demokrasi nöbetine başladılar. Resmi bir toplantı sebebiyle Ankara’da bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da telefonla katılarak darbecilere tepkisini ortaya koydu.

ÖNCE MEGAFON SONRA SES DÜZENİ

Darbe girişimin ardından akın  akın  İzzetpaşa Meydanı’na gelen vatandaşların duygularına tercüman olmak ve tepkilerini ortaya koymak için konuşma yapan siyasiler önce megafonla seslerini duyurmaya çalıştılar. Kalabalıklar  çoğaldıktan sonra da  ses düzeni kuruldu.

ELAZIĞ BELEDİYESİ ANINDA DEVREDE

Halkın artan tepki ifadeleri için Elazığ Belediyesi anında devreye girerek meydana önce ses donanımlı bir araç getirdi. Ardından da kısa süre içinde meydana platform ve dev ekran kurularak hem gelişmeler anında talip edildi hem de konuşmaların ve sunumların daha sağlıklı yapılmasına imkân sağlandı.

Elazığ Belediyesi kelimenin tam anlamıyla İzzetpaşa meydanına çıkarma yaptı. İlk gün sabah  saatlerinde sıcak çorba, simit, poğaca, meyve suyu, ekmek arası tost, çay ve bol miktarda su dağıtan belediye vatandaşların gündüz saatlerinde güneşten etkilenmemesi için alanı gölgelikle kapladı. Mehter takımı ile birlikte demokrasi yürüyüşünü gerçekleştiren halkımızın alanda namaz kılmaları ve rahat oturabilmeleri için sergi malzemeleri temin edildi.

HEYECAN HİÇ DÜŞMEDİ

Darbe kalkışmasının ardından kısa süre içinde kurulan ses düzeni, platform ve dev ekrandan vatandaşlar   bilgilendirildi. Erdal Akarsu, Osman Cem Karahüseyinoğlu, Kayahan Topal, Kayahan Fazıl Erdem’in etkili sunumları, okunan şiirler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte gerçekleştirdiği konuşmalardan oluşan görüntülerle meydandaki coşku ve heyecan hep canlı tutuldu. İlimizdeki tüm siyasi parti temsilcileri ve STK başkanlarının duygularını ifade etmesine zemin hazırlandı. Sık aralıklarla Kur’an tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi.

ARAÇ KONVOYLARI

İzzetpaşa Meydanına gelen halkla birlikte ailece araçlarına binen vatandaşların konvoy eşliğinde şehir merkezinde Türk bayrağı ile tur attıkları, zaman zaman güzergâhlarına 8. Kolordunun bulunduğu Harput yolunu dâhil ettikleri görüldü. Araçlarından sarkan vatandaşların “Asker Kışlaya” ve ‘’Fetö’nün  Piçleri  ” gibi sloganlar attıkları da gözlerden kaçmadı.

GÖZLER BÜROKRATLARI ARADI

Darbe kakışmasında anında meydana koşan vatandaşlarla birlikte gözler ilimiz bürokratlarını aradı. Ak Parti hükümeti ve onun kurucu başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapılan darbe girişimine karşı ilk gün meydanda Belediye bürokratları ve öteden beri duyarlılığı ile tanınan ve bilinen az sayıda müdür dışında bürokrat gelmedi. İl Özel idare Genel sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Tarım Müdürü Turan Karahan, ilk andan itibaren meydanda olurken bazı bürokratların ise bekle-gör taktiğini uygulayarak ancak üçüncü gün ortaya çıktıkları buna karşın meydana hiç uğramayan onlarca bürokratın olması vatandaşta ciddi tepki yarattı.

13 Yıllık Ak Parti iktidarlarında önemli görevlere atanan birçok bürokratın böylesine önemli ve vatan için kurtuluş savaşı sayılabilecek bir direnişte safını belirlemekten aciz durumda olması onlar kadar onları atama iradesi ortaya koyan siyasilerin de sorgulanmasını gerektiren bir gerçek olarak hafızalara kazındı.

TEMİZLİK BAŞLATILMALI

Korsan darbe yapmaya kalkan ve bu tavırlarıyla terör örgütü olduğunu adeta tescilleyen Fetö örgütüne mensup ve sempatizan isimlerin ülke genelinde tüm bakanlıklarda ve taşra teşkilatlarında ayıklanmasına ve açığa alınmasına başlandı. Aynı uygulamanın Vali Zorluoğlu’nun ilk demecinde de belirttiği gibi “Gözünün yaşına bakmadan” görevden alınmaları ve buna ilk olarak il bürokrasisinden başlanması gerektiği beklentisi halkın ilk arzusu.Bu arada Ak Parti yönetimi içinde bulunan ve geçmişte Fetö oluşumları içinde şu ya da bu şekilde görev yaptıkları halkımızca yakından bilinen şahısların gelinen noktada vatandaşlarda farklı algı oluşmasına sebep olması  adına gözden geçirilmesi ve ayıklanmaları bekleniyor.

SİYASİLER FERASETLİ OLMALIYDI

15 Temmuz kalkışması bir çok açıdan ibret alınacak bir operasyon olmakla birlikte en önemli mesajın siyasi irade tarafından alınması gereken bir tablo oldu. Samimiyeti ve sadakati ölçü almayıp yalakalığı ve gücün etrafında pervane olmayı marifet sayan fırıldak tipleri bürokrat olarak atayıp sözde kendi bendeleri yapmayı hayal eden milletvekillerinin atadıkları isimlerin kimlerin bendesi ve kimlerin hizmetine amade kişilikler daha doğrusu kişiliksiz şahsiyetler olduğunu görmelerine vesile olmasını halkımız bekliyor. Yaşanan tüm bu olaylardan sonra her bir vali, her bir milletvekili ve diğer yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan kadar darbeci zihniyetle mücadele etmesi, bunu sözle değil icraatlarıyla yapması ve temizliğe zaman geçirilmeden başlanılması  bekleniyor. Unutulmamalı ki bugün bu makamlarda olmayı darbeye güçlü iradesiyle karşı duran ve bunu korkusuzca ve sadece halka dayanarak yapan Erdoğan’a borçludurlar. Eğer bu direnç gösterilmemiş olunsaydı, Erdoğan güçlü lider ve komutanlığını göstermeseydi bugün hiç bir vali ve milletvekili yerinde olmayacaktı.