Tekno 'Nine'

Okumanın yaşı yoktur, denir hep ve örneklerini zaman zaman görüyoruz ülkemizde. İşte bir örneği de Bingöl'de yaşayan 65 yaşındaki Kıymet nine oldu.

Tekno 'Nine'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Bilhassa  torunlarından gelen mesajları okuyabilmek için bu yolculuğa başlayan Kıymet nine azmi ile birçoklarına örnek olmayı başardı.

Okuma yazma  ihtiyacı günümüz insanının en temel gereksinimlerinden biri zaten. Ki dinimizin ilk emri de  "ikra"... 

Gerek kamu kurumlarındaki işlemler için, gerek sosyal yaşantının aksamadan devam edebilmesi için, okuma-yazma artık olmazsa olmazlarımız arasında...

Hele de çekirdek aile modeliyle sarılan dünyamızın üzerine bir de pandeminin yasakları eklenince, tek başına yaşayan yaşlıların mahrumiyeti ve yalnızlığı bir o kadar daha arttı.  İşte bunun etkisiyle olacak ki Kıymet Sürücü, bu gidişe dur deyip kendi hayatına yeni bir dokunuş yapmaya karar verdi. Ve işin başı olan "okuma-yazma"yı öğrenmek için kursa gitmeye karar verdi. İlerleyen yaşına rağmen bu işin üstesinden gelip, hayatını daha anlamlı hale getirdi.

Tabi bununla da kalmayacak Kıymet nine. Bir de bilgisayar kullanmayı öğrenmek istiyor aynı zamanda... Çünkü o da zaruret boyutuna vardı zamanımızda...

Yaşadığımız çağın en önemli gereçlerinden biri olan, akıllı telefon ve bilgisayarlar artık yalnızca gençlerin değil, yaşlılarımızın da vazgeçilmezi oldu anlaşılan. Hatta zorunluluk haline geldi, dünyaca yaşanan son süreç içerisinde!

Salgınla birlikte 65 yaş üstü insanlara uygulanan sosyal izolasyon "tekno nine" ve "tekno dedeler" oluşturmuşa benziyor.