Tek Şeridi Kapalı Olan Köprü, Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Şehir merkezini Aksaray, Hicret Mahalleleri ile Güney Çevre Yolu'na bağlayan istasyon gar köprüsünün bir şeridi aylardan beri kapalı. İki şeritli bir köprünün bir şeridinin güvenli olmasına karşın diğer şeridinin güvensiz olması sebebiyle kapatılması nedeniyle kazalar meydana geliyor.

Tek Şeridi Kapalı Olan Köprü, Kazalara Davetiye Çıkarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem araç hem de yaya trafiği kutu menfez şeklinde yapılmış ve 3 metre eninde, 50 metre uzunluğundaki tek şeritten sağlanıyor. Bu durum hem ciddi kazalara hem de risklere davetiye çıkartıyor.

Devlet Demiryolları sorumluluğu ve uhdesinde bulunan köprüde yapılan teknik incelemeler sonucunda,  köprünün Hicret ve Aksaray mahallelerinden şehre gelen şeridinde aşınma, yıpranma ve korozyona bağlı mukavemet düşüklüğü gerekçesi ile bu güzergâh, hem araç hem de yaya trafiğine kapatılmıştı. 

Köprünün tek şeridi trafiğe kapatıldıktan sonra teknik bir sorun görülmemesi dolayısıyla şehir merkezinden Aksaray ve Hicret Mahallesi’ne giden tek şeritten iki yönlü trafik akışı sağlanmaya çalışılıyor.Kutu menfez olarak inşa edilen ve ancak bir aracın geçebileceği bir genişliğe sahip köprüye, karşı yönlerden iki araç girmesi halinde bir araç geri gitmek zorunda kalıyor ve bu da kazalara sebep oluyor.Geri gitme konusunda araç sürücüleri arasında zaman zaman kavgaların da yaşandığı köprüden aynı anda yayaların geçmesi de büyük bir tehlike oluşturuluyor.

Vatandaşlar yetkililerden bu soruna çözüm bulunması için yardım beklerken, projesi yapılan ve ödenek tahsis edilerek 25 Haziran da ihalesi yapılacak köprünün ihtiyaca uygun bir şekilde yapılmasını ve eksikliklerin giderilmesini istiyorlar.
 

Tek Şeridi Kapalı Olan Köprü, Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Tek Şeridi Kapalı Olan Köprü, Kazalara Davetiye Çıkarıyor