Tek Gündem Sulama

Ülkemiz ve ilimiz tarımına yönelik çalışmaları ile göz dolduran hemşerimiz Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'un Elazığ'a yönelik özel çalışmaları ve projeleri devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ'ın uzun yıllardır en büyük sorunu olarak gündemde olan sulama projeleri ve Elazığ'a yapılacak yatırımlar ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Tek Gündem Sulama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimize sık sık gelerek bakanlığının projelerini yerinde inceleyen ve sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyip çözümler sunan Tunç, Elazığ’ın önemli sorunlarının çözümü için yine önemli bir adım attı. 

ELAZIĞ ANKARA’YA TAŞINDI 
Bu kapsam da Elazığ’ın uzun yıllardır en büyük sorunu olarak gündem de olan Uluova Sulama Projeleri ve Elazığ’a yapılacak yatırımlar ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve AK Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, DSİ Genel Müdür Kaya Yıldız, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Elazığ’a yapılacak olan yatırımların değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı adına  Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ile Elazığlı Bakan Yardımcıları Mehmet Hadi Tunç ile Ayşe Ayşin Işıkgece katıldı.

PROJELERİ MASAYA YATIRDIK 
DSİ Genel Müdür Kaya Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakan Yardımcılarımız Akif Özkaldı, Mehmet Hadi Tunç ve Ayşe Ayşin Işıkgece, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Tolga Ağar, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver heyetleri ile  “Elazığ Uluova Sulama Projelerini” masaya yatırdık” ifadelerini kullandı.

HAKİMİYET GAZETESİ HEP GÜNDEME GETİRDİ 
Tarım ve Hayvancılık gibi şehrimizin önemli bir potansiyeli olan ve ekonomimizin bel kemiği olan bu sektörde gelinen nokta, teknolojinin kullanım oranı, var olan tesislerin daha da büyütülmesi ve yenilerinin eklenmesi konusunda üretici ve sanayicilerle bir araya gelinmesini devamlı gündeme getiren Hakimiyet Gazetesi, ilimizin kalkınması ve  yatırımların artması için istişare toplantılarının önemine her zaman vurgu yapmıştı. 

SULAMA PROJELERİNE ÖNCELİK VERİLİYOR
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Hadi Tunç’un bu önemli görevini, şehir olarak bizler de iyi değerlendirmeli ve hazırlayacağımız projeleri mutlaka kendisine ulaştırmamız gerektiğini her fırsatta dile getirmiş ve toplantıların sonuç odaklı olması gerektiğini vurgulamıştık. Özellikle tarımsal üretim noktasında önemli merkez olan ilimizin bu ürünleri markalaştırma ve dünya piyasasına sunma noktasındaki sorun ve sıkıntılarımızı da aşmaya vesile olacak projelerle çok önemli bir noktaya gelme şansımızın olduğu ve sulama projeleri ile de tarım sektöründe marka bir şehir olacağımızı ifade etmiştik. 

KAZANAN ELAZIĞ OLSUN 
Elazığ’da yaşanan sorunların Ankara’ya iletilmesi noktasında el birliği ile çaba gösterilmesi ve sonuç odaklı toplantıların yapılması gerekiyor. Özellikle Ankara’da bulunan bakan yardımcılarımız ve üst düzey bürokratlarımıza projelerin iletilmesi ve takip edilmesi noktasında bir heyetin her ay Ankara’ya giderek çalışmaları takip etmesi gerekiyor. Özellikle tarım konusunda önemli bir yerde bulunan Elazığ’ın başta Uluova ve Kuzova sorunu olmak üzere birçok önemli konu da artık sonuç odaklı kararların alınması ve ilimizin hak ettiği yere gelmesi için herkesin elini taşın aldığı koyması isteniyor.  

EN BÜYÜK SORUN KURAKLIK 
Ülkemizde son yıllarda meydana gelen kuraklık nedeniyle tarım sektörünün zor durumda kaldığı ifade ediliyor. Bu nedenle sulama projelerinin en kısa zaman hayata geçirilmesi için çalışmaların başlaması isteniyor. Bu nedenle projelerin takip edilmesi için Elazığ’da alanında uzman bir ekibin görevlendirilmesi ve yaşanan gelişmeleri rapor haline getirerek milletvekillerine bildirmesi isteniyor. 

PROJELER HAYATA GEÇMEYE BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç’un gayret ve destekleri ile ilimizde kurulacak olan Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’nin tamamlanarak üretime başlamasıyla birlikte Elazığ, bölgede modern yöntemlerle yapılacak önemli bir entegre üsse sahip olacak.

TUNÇ’UN KATKISI BÜYÜK
İlimizde Tarıma Dayalı OSB kurulması aşamalarının Bakanlık nezdinde hızla yürütülmesi ve altyapı ihalesinin yapılarak başlanılması süreçlerini adım adım takip eden ve tıkandığı yerde çözüm üreten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç’un bu gayretlerinin şehre olumlu yansımış olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Elazığlılar, sulama projelerinin de hayata geçmesinin ardından ilimizin tarım konusunda önemli bir konuma geleceğini ifade ediyorlar.

TEK GÜNDEM SULAMA 
İlimizin birçok alanda birikmiş tüm sorunlarının Ak Parti iktidarlarınca çözüldüğünü ifade eden vatandaşlar, iklim değişikliği sonucu oluşan kuraklığını daha uzun yıllar devam edecek olmasından dolayı sulama projelerine ağırlık verilmesinin önemli olduğunu vurguladılar.