Tek Başvuruya 5.330 TL Nakit Yardım!

Türkiye'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal ve ekonomik destek hizmetleri, çocukları ailelerinin yanında tutarak, sağlıklı bir ortamda büyümelerini ve aynı zamanda da karşılanmasını sağlayarak çocukların gelişimini desteklemektedir. Bu ödemelerin detayları da açıklandı.

Tek Başvuruya 5.330 TL Nakit Yardım!

Türkiye, çocukları ailelerinin yanında tutarak sağlıklı büyümelerine destek oluyor. Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme uyarınca hiçbir çocuğun zorunlu olmadıkça ailesinden ayrılmaması gerektiği, bu konuda sosyal ve ekonomik hizmetlere destek sağlandığı belirtildi.

Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Hizmet Merkezleri Genel Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurabileceklerini, e-devlet üzerinden de başvuru yapabilecekleri bildirildi. Başvuru süreci kapsamında uzmanlarla yapılan istişareler ve sosyal araştırmalar sonucunda destek almaya hak kazananlara ilişkin dosya oluşturularak gerekli işlemlerin başlatılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Başvuru yapacaklar için gerekli belgeler arasında TC kimlik numarası beyanı, sağlık raporu, öğrenci belgesi vb. belgeler mevcut olup, yardıma başvuranlar hakkında ek bilgi ve bilgilendirmenin İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılabileceği belirtildi.

Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerine ilişkin yönetmeliğe göre ödemeler çalışanın maaş katsayısına göre belirlenmekte olup yıllık olarak artabilmektedir. 2024 yılında belirlenen ödeme oranı çocuğun eğitim düzeyine ve ailenin ekonomik durumuna göre değişiklik gösterecek.

Devlet bu konuda çocuklu ailelerle ilgili önemli destek programları başlattı. 1, 2, 3 ve 4 çocuklu ailelere 5.330 TL destek sağlanacak ve yeni başvuru imkanı da sunulacak.