TEİAŞ'tan Dev Yatırım !

Türkiye Elektrik İletim A

TEİAŞ'tan Dev Yatırım !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Elektrik İletim A.Ş  (TEİAŞ) 13. Bölge Müdürlüğü bir faaliyet raporu yayınlayarak  2002-2016 yılları arasında  Elazığ, Malatya,Bingöl, Tunceli ve Adıyaman illerinde toplamda  232 milyon 504 bin Türk lirası tutarında yatırım yaptıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada “7 gün 24 saat her türlü olumsuz hava koşullarında vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz enerjiye kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini, yapılan yeni yatırımlarla trafo merkezlerinin en modern görüntüye kavuşturulduğunu ve özellikle geçmişte  olumsuz havalarda sık sık rastlanan ve vatandaşları mağdur eden  elektrik kesintilerinin minimize edilerek  günümüzde enerji hatlarından dolayı böyle bir sorunun neredeyse hiç yaşanmadığı belirtildi.

TEİAŞ 13. Bölge Müdürlüğünün  232 Milyon liralık yatırımında 188 milyon 806 bin Türk lirası tutarındaki yatırımla aslan payı Elazığ’ın  oldu. Bu yatırımların en büyüğü 32 Millyon 993 bin lira tutarıyla  Keban Bağıştaş Elektirik iletim hattı olurken ikinsi ise 28 milyon 347 lira tutarı ile yapımı hala devam eden Karakoçan trafo merkezi oldu.