TEDARİKÇİLERİN ELAZIĞLI OLMASI SEVİNDİRİCİ

Erol KARA/Elazığ -ASELSAN işbirliği buluşması Fırat Teknokent konferans salonunda gerçekleştirildi.

TEDARİKÇİLERİN ELAZIĞLI OLMASI SEVİNDİRİCİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda konuşan ASELSAN Genel Müdürü Prof.Dr.Haluk Görgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın destekleriyle yerli ve Milli savunma sanayi de yerlilik oranının % 20 den % 60’a çıktığını söyledi.

 

ASELSAN TÜRK MİLLETİNİN KARARLILIĞI İLE KURULMUŞTR

ASELSAN Genel Müdürü Prof.Dr. Halik Görgün   sinevizyon görüntüler  eşliğinde ASELSAN’ ın tanıtımını yaparak, savunma sanayi konusunda Elazığ ‘ın belli bir yere gelmesinde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in büyük emekleri olduğuna dikkat çekti.

Görgün,” Elazığ’ın savunma sanayine verdiği desteği görünce inanılmaz heyecan duyuyorum. Tedarikçilerin bir kısmının Elazığ ‘dan olması bizleri çok sevindirdi. Daha önce tedarikçilerin % 60’ı Ankara da bulunuyordu. Şimdi tedarikçilerin Anadolu’dan da olması bizleri çok sevindirdi.Özellikle Elazığ ‘da ASELSAN’a ait bir ofis kurulması birçok projenin geleceğine işaret. Türk Milletinin kararlılığı ile oluşturulan ASELSAN’ın şu an 6600 çalışanı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın destekleriyle yerli ve Milli Savunma Sanayi’de % 20 ‘ler den % 60’a çıktık. ASELSAN Türkiye’nin ASELSAN’ı dır. İlgilendiği projeyi ürüne dönüştüren yerli ve Milli bir kurumdur. Şu an 65 ülkeye ihracat yapıyoruz.Cumhurbaşkanımızın teşvikleriyle Dünya da ki savunma sanayiler içinde 55. sırada bulunuyoruz “ dedi.