Tasarruf mu Dediniz?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerine hassasiyetle uymalarını istediği valilere, 'Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kâğıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin' çağrısında bulunmuş.

Tasarruf mu Dediniz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Biz çok gördük bu çağrıları ve her yıl valiliklere gönderilen tasarruf tedbirleri genelgelerinin asla ve kat’a dinlenmediğini. 
Her yıl, bakanlıklardan gelen bu yazı,  kamu kurumlarına gönderilir ve bunun içinde önemli miktarda kâğıt harcarsınız. Yani sizin tasarruf genelgeniz bile israf ve savurganlık olarak kamu kurumlarına yansır.
Yazı, birimlere gönderilir ve orada kalır. Her kurum bildiğini okumaya devam eder. Bırakın kâğıtta tasarrufu, makam odaları, lüks araçlar ve sözde kamu lojmanlarının satışı istenirken bile çok sayıda lojman yapılır.
Kısacası Bakan Şimşek, “babanızın malı değil” diyerek şimşek gibi çakmış valilere ama kimsenin böylesi bir derdi olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Nerde Recep Yazıcıoğlu gibi vali ki ani baskınlar yapıp kamu kurumlarını denetlesin ve israfa dur desin. 
Öyle bir Türkiye ve öyle bir vali yok bu memlekette.