Tarım binasında son durum ne?

İlimizde geçtiğimiz haftalarda en çok konuşulan konulardan biri de Tarım İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının nereye yapılacağı tartışmasıydı.

Tarım binasında son durum ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurum yöneticileri il müdürlük binasının mevcut alanın zemin gevşekliği ve depremsellik açısından riskler taşıması gerekçesi ile Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde Viroloji binasının yanına yapılması gibi bir bakışı ve çalışmaları olduklarını ifade etmişlerdi.


Buna karşın başta Kanal Fırat,  Hakimiyet ve Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesi, bu projenin, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki resmi kurumların il dışına çıkartılması projesine ket vuracağı ve engel olacağı düşüncesiyle yanlışlığına dikkat çekmiş, en sonunda ilimiz milletvekilleri ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tarım İl Müdürlüğü binasının mevcut yerinde yapılacağını açıklamışlardı.


Yine bu konu ile ilgili olarak Gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmet Toprak, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı hemşerimiz Mehmet Hadi Tunç ile görüşmesinde, Sayın Tunç   il müdürlüğünün nereye yapılması konusunda il yöneticileri yapılacağı yeri belirlesin,yapması bizden demişti.


Bu gelişmelerden sonra Kanal Fırat’ta Gündem programında Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandıran ilimiz Valisi Erkaya Yırık, olaya farklı bir bakış açısı getirerek, il müdürlüğünün yapılacak alternatif yerler arasında hala Zübeyde Hanım Caddesi seçeneğinin bulunduğunu ifade etmişti.


Bu gelişmelerden de anlaşılıyor ki Tarım İl Müdürlüğünün yeni hizmet binası için hala belirli bir karar verilmemiş.


İlimizin tarımsal ve hayvansal üretiminin çok önemli bir bölümü doğu ve güney yörelerimizde olmakta. Süt Üreticileri  Birliği aynı zaman da 4 yada 5 mezbahane,canlı hayvan pazarı ve yine şehri besleyen bitki ve hububat üretimi  ile hayvansal üretimin önemli bir bölümü Diyarbakır ve Bingöl yolu aksları üzerinde bulunan köylerimiz de ve  ilçelerimizde oluyor. 


Üreticilerimiz ve çitçilerimizin büyük bir bölümü şehrimizin doğu yönlerinden gelerek Tarım İl Müdürlüğüne gidiyorlar.


Bu açıdan ilgili müdürlüğün şehrin doğusunda bir noktaya yapılması, hem üreticilerimiz ve çiftçilerimiz için hem de şehir trafiği için önemli bir rahatlama sağlayacaktır.


Bu güzergahta en avantajlı alan ise asri mezarlık alanı ile geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın anahtar teslimi yaptıkları ve çok güzel bir görüntü arz eden TOKİ konutları arasında kalan odun ve kömür ambarları olarak görülüyor.


Şehrin girişinde çok da güzel bir görüntü arz etmeyen bu alanın yeni kamu hizmet binaları ile değerlendirilmesi, o bölgenin cazibesini artıracağı gibi kötü  görüntülerin de ortadan kalkmasına sebep olacaktır.


Bu konudaki görev, Elazığ Ticaret Borsası’na düşmektedir. Bu konuda hazırlayacakları rapor ve görsel içeriklerle desteklenmiş sunumlarını başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç olmak üzere ilimiz milletvekillerine ulaştırarak konunun takibinin yapılması, şehrimiz için önemli bir kazanıma vesile olacaktır.