TARİHİ EV ÇÜRÜYOR!

Tarihi Kapalı Çarşının alt tarafında bulunan tarihi evlerin, ilgisizlikten dolayı bu halde olduğunu ifade eden Vatandaşlar 'Elâzığ'ın tarihi evlerinin olduğu bu yerde b&ou

TARİHİ EV ÇÜRÜYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Kapalı Çarşının alt tarafında bulunan tarihi evlerin, ilgisizlikten dolayı bu halde olduğunu ifade eden Vatandaşlar; ‘Elâzığ’ın tarihi evlerinin olduğu bu yerde böyle bir kötü görüntünün olması bizleri derinden üzüyor ’diye konuştu.

Eski yapı evlerin bu durumda olmasının nedenlerinden birtanesinin de mülk sahiplerinin ilgisiz davranmasından kaynaklandığını ifade eden Vatandaşlar; ‘Elâzığ’ın tarihi evleri her anlamda tarih kokuyor. Bizlerin en büyük görevi tarihimize sahip çıkmaktır. Özellikle bu tür eski evler yıkılmaya yüz tuttuktan sonra mülk sahipleri evin kapısını kitleyerek gidiyor. Yıkılmışmı ya da çürümüşmü diye merak etmiyor. Durum böyle olunca tarihi ev, harabe halde yıllarca sahiplenilmeyi  bekliyor. En kısa zaman da bu evlerin onarılması gerekiyor ’diye ifade etti.

Yetkililerin bu konulara duyarlı olması gerektiğini de belirten Vatandaşlar; ‘Elâzığ’da bulunan yetkililerin bu tür tarihi yerler de araştırmalar yapması gerekiyor. Eski evlerin sahipleri ile görüşerek bakımını yaptırmalıdır. Elâzığ özellikle yaz aylarında turistlerin büyük bir ilgisini  çekmek istiyorsa, tarih kokan bu evleri onararak  tarihimize sahip çıkmalıdır.’’dedi.