Tahran'da Elazığ Rüzgarı

17.si düzenlenen Tahran Uluslararası Turizm Fuarı, 12-15 Şubat 2024 tarihleri arasında, İran'ın Başkenti Tahran'da başladı.

Tahran'da Elazığ Rüzgarı

TÜRSAB Harput BTK Tahran Uluslararası Turizm Fuarına bölgemizi tanıtmak amacıyla stant kuruldu. Harput BTK Bölge Başkanı Cuma Gülnar, Bölgemizin İran’ın zengin turizm potansiyelinden yararlanması için İranlı tur operatörleri ile görüşmeler yapılarak Elazığ’a davet edildiğini belirtti.

Tarhan'da Elazığ Rüzgarı

Gülnar; “TÜRSAB olarak 17.si düzenlenen Tahran Uluslararası Turizm Fuarı’nda 51 m2’lik bir alanda Harput BTK ya ait standın kurulduğuna işaret ederek, büyük ilgiyle karşılanıyoruz. Tahran Turizm Fuarına, 11 ülkenin katılımıyla birlikte turizm sektörünün önemli temsilcileriyle birlikte ülke fuarcılığının en büyük etkinliklerinden biri olmuştur. Uluslararası Turizm Fuar Merkezinde 20 ayrı salonda, 987 katılımcı standıyla, düzenlenen fuarın 9 salonu turizm alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik, 1 salon yabancı katılımcılara ayrılmış ve 1 salon da sağlık turizmi için ayrılmıştır. Bu fuarda 600 yatırım paketiyle birlikte 1500 yatırım fırsatı tanıtılması planlanmaktadır. Türkiye, Malezya, Endonezya, Özbekistan, Rusya gibi önemli sektör temsilcilerinin yanı sıra çok fazla sayıda turizm seyahat acentaları da yer almıştır. Fuara turizm eğitimi veren Üniversite öğrencileri de katılmış, 13 Şubat’ta sergi alanında belediye başkanları toplantısının sergi alanında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Yuvarlak masa toplantısı ve eğitim kursları da fuarın ana bölümlerinden biridir” şeklinde konuştu.

Tarhan'da Elazığ Rüzgarı

FUAR VERİMLİ GEÇİYOR

Gülnar; “Ülkemizin gerek üç tarafı denizlerle çevrili olması gerek dört mevsimin yaşanabilmesi gerekse topraklarında daha önceden ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin kültürlerinden aldığı etkileşimle kültürel miras ve turizm potansiyeli açısından çok yüksek bir ülke olduğuna dikkat çeken Gülnar, “Türkiye’den fuara Van, Erzurum, gibi birçok şehrimizin acentalarından katılımcılar bulunmaktadır. 17.si düzenlenen Tahran Uluslararası Turizm Fuarı, Ülkemizin tanıtımı için çok verimli geçmektedir” dedi.

Tarhan'da Elazığ Rüzgarı