TANITIMDA İSTİSMARA SON

Erkan BAY/Elazığ'ın tanıtım için hazırlanan ''Elazığ Tanıtım Günleri'' etkinliğine Elazığ Valiliği sınırlama getirdi. Elazığ Tanıtım Günleri etkinliğinin isminin değiştirildiği ve artık etkinliğin tamamen valilik bünyesinde olacağı ifade edildi. Elazığ Valiliği, 'Elazığ Tanıtım Günleri' kapsamında yapılan organizasyonların daha profesyonel olması için bütün yetkinin kendisinde olduğunu duyurdu.

TANITIMDA İSTİSMARA SON
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın tanıtımı için yapılan, ancak bazı vakıf ve derneklerin rant elde etme sarmalından öteye gitmeyen profesyonellikten uzak ve amatör zihniyetle yapılan Elazığ Tanıtım Günleri etkinliğine valilik el koydu.

ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİNİN ADI DEĞİŞTİ

Elazığ Tanıtım Günlerinin “Elazığ Günleri” olarak isminin değiştiği ve bu organizasyonda yapılan çalışmaların bundan sonra bu isimle etkinliğin  düzenleneceği belirtildi.

ELAZIĞLI OLMAYAN FİRMA KATILMAYACAK

“Elazığ Günleri” organizasyonlarına katılacak firmalar içinde sınırlama getirildi.Buna göre,etkinliğe katılacak firmaların Elazığ içinden olacağı,dışarıdan firmaların katılamayacağı ifade edildi.

BAŞKA İLLERİN ÜRÜNLERİ SATILMAYACAK

Ayrıca,’’Elazığ Günleri’’ organizasyonunda Elazığ’ın yöresel ürünleri dışında başka illerin ürünleri satılmayacak.Müşteriyi yanıltan ürünlerin ise satılmaması için gerekli araştırmaların yapılacağı,kurala uymayan firmaların sözleşmelerinin iptal edileceği belirtildi.

GENELGE YAYINLANDI

Yayınlanan Genelgede  “İlimizin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini ve turistik destinasyonlarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak ve pazarlamak amacıyla çeşitli illerde “Elazığ Tanıtım Günleri” adı altında birçok kez tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Bundan sonra gerçekleştirilecek bu tür organizasyonların daha profesyonel yürütülmesi ve organizasyonun tanıtım ve pazarlama alanında daha etkin kılınması adına, aşağıda belirlenen tertip ve tedbirlerin alınması valiliğimizce uygun görülmüştür.’’denildi.

Buna göre,

1-Şu ana kadar farklı illerde düzenlenen “Elazığ Tanıtım Günleri” adı altında yapılan çalışmaların bundan sonra “Elazığ günleri” olarak isimlendirilecektir.

2-“Elazığ günleri’nin düzenlenmesinde (harcama, satın alma, stand belirleme, katılımcıları belirleme, stand kiralama vb) tüm yetki Elazığ Valiliğin yetkilendireceği kurum, kuruluşlarda olacaktır.

3-Düzenlenecek “Elazığ Günleri” organizasyonlarına katılımcı olarak Elazığ dışından herhangi bir firma veya kuruluş Elazığ’ı temsilen katılmayacaktır.

4-Elazığ’ı temsilen katılımcı olarak “Elazığ Günleri” ne katılan yeme içme sektöründeki katılımcı firmaların, gelen ziyaretçilere fahiş fiyatla ürün satması, müşteriyi yanıltıcı ürün satmaları veya başka illere özgü yöresel ürünleri satmaları ve sergilemeleri durumunda katılım sözleşmeleri tek taraflı feshedilecek ve stantları kapatılacaktır.”