TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, ilin en önemli kalkınma alternatifleri arasında bulunan tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve yeni yatırımların ilimizi

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, ilin en önemli kalkınma alternatifleri arasında bulunan tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi ve yeni yatırımların ilimizin kazanması noktasında desteklerin çok büyük önem taşıdığını belirtti.

 

Başkan Alan değerlendirmesinde, “Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde; Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi programı, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda 2.000.000 TL’lik yatırım tutarına kadar %50 hibe desteği verilecektir. İlimizin tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyeli bulunuyor. Özellikle son yıllarda bu sektörlerde çok ciddi yatırımlar da yapılmaya başlanmıştır.Girişimcilerimize çok önemli bir fırsat sunan destek programının tanıtımı noktasında Odamız ve Tarım İl Müdürlüğümüz müşterek bir çalışma yapmış bulunmaktadır. Bu doğrultuda Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılacak olan bilgilendirme toplantısına tüm üyelerimiz ve ilgililerin davetli olduğunu belirtir, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.