'Tamam Mübarek!'

Genelleme yaparak hepsini aynı konuma sokmak istemeyiz ama bazı imamların,  cemaatin durumu, hava şartları, ortamın koşulları ve vatandaşların yetişmek zorunda olduğu mesai, ders ya da farklı bir zarureti dikkate almadan vaaz ve hutbeyi alabildiğince uzattığı ve ağır okuduğuna şahit oluyoruz. 

'Tamam Mübarek!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okul arası ya da mesai arası cumaya gelen, avluda yağmur altında ya da soğukta hasır üzerinde namaz kılmaya çalışan kimseleri umursamadan sanki tüm cemaat pür dikkat kendisini dinliyormuş ve söyleyecekleriyle toplumu bir anda değiştirecekmiş gibi kendisini bir hidayet elçisi görüp bu duyguya kapılarak konuşmasını alabildiğine uzatan bazı hocalara son tepkiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan gösterdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne Külliye'den video konferans yöntemiyle katıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kısa konuşmasının ardından "Evet, şimdi duaya geçiyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, imamın dua etmesinin uzun sürmesi üzerine "Tamam mübarek işte" sözleriyle tepki gösterdi. Erdoğan'ın sözleri canlı yayına yansıdı.
Yaşanan bu olaydan sonra söz konusu  imama “olacağı buydu” diyesi geliyor insanın.  Adamlar evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Sağlık ve huzur içinde yaşayacakları evlerin hayırlı uğurlu olması duası yerine, uzun bir dua edip ekranda fazla gözükmenin ve Cumhurbaşkanına kendisini göstermenin iştahına kapılan imam efendinin bu reklam kokan davranışı Erdoğan’a çarptı ve karizma resmen yerle bir oldu.


Umarız bu olay konuşmayı oldukça uzatan imamlara iyi bir ders olur ve kendilerini değil cemaati düşünen bir duyarlılığa erişirler.