TAKIM RUHU VE TAKIM SAVUNMASINDA ZAFİYET

Elazığspor'umuz geçen hafta derbi maçını kaybetmesi sonucunda, morali bozuk bir şekilde Kayseri'ye gitti

TAKIM RUHU VE TAKIM SAVUNMASINDA ZAFİYET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığspor’umuz geçen hafta derbi maçını kaybetmesi sonucunda, morali bozuk bir şekilde Kayseri’ye gitti. Rakiplerin puan kaybettiği haftada, Elazığspor’umuzun Erciyes karşısına mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. Coşkun hoca en ideal on biri sahaya sürdü. Özellikle geçmiş haftalarda Segbefia ve Troore’nin önünde M’buusy’i oynatıyordu. Bu plan tutmayınca doğru bir karar vererek bu ikilinin önüne, Murat Kayalı ile oyuna başladı.

Tom sağ tarafta, M’buusy sol tarafta ve forvette Kenan ile hücum hattında etkili olmayı düşünüyordu. Evdeki hesap çarşıya uymadı... Kayseri Erciyesspor stoperleri Ethem ile Saris’in çok ağır oluşu ve arkasına atılacak her topun tehlikeli olacağı, bekler ile stoperler arasında genişlik bakımından aralarında boşluk olması nedeniyle bekle stoper arasına atılacak toplarla sonuca gidilebilirdi. Tom bir çizgide, M’buusy diğer çizgide ve forvette Kenan birbirine çok uzak oynadığı için, dış oyuncuların iç taraftan koşular yapmaması, forvet oyuncusu Kenan’ın defansın arkasına koşular yapamaması, orta saha oyuncularının da 3.Bölgede desteğe gelmeyişi, ilk yarıda sadece serbest vuruştan Tom’un kullandığı faulde M’buusy rahat bir pozisyonda kafayla auta attı. ilk yarı orta saha şeklinde geçen mücadelede de, Kayseri Erciyesspor ise kanatlardan Erçağ, Askovsi ile hücum hattında ise  Cihan ve Üstünle etkili olmaya çalıştı. ilk yarıda Üstün’ün arka direğe attığı pası, Erçağ ayak içi plase bir vuruşla kaleci Serdarın tuttuğu köşeden hatalı yediği gol sonucu mağlup duruma düştük. Birde Emre’nin şutu kaleci Serdardan döndü, ilk yarı pozisyonun az olduğu ve orta saha şeklinde geçen mücadeleyle sona erdi.

İkinci yarı Elazığspor oyuna hızlı başladı, Erciyesspor oyuncusu Ethem’in topun taca çıkmamasını engellemek için yaptığı hata pahalıya mal oldu. Segbefia’nın merkezden attığı mükemmel gol beraberliği getirdi. Oyun üstünlüğünü elin de  tutan Elazığspor, şok bir değişiklikle Murat Kayalı’n yerine Halil’i alması sonucunda orta saha üstünlüğü Kayseri Erciyesspora geçti. Oysa ki Murat Kayalı’nın yerine Çağrı’yı alıp M’buusy yerinede Halil’i alabilirdi Coşkun Hoca. Çokun Hoca denenmiş başarısız olmuş bir sisteme tekrar dönünce, Kayseri Erciyesspor Selim, Ethem, Üstün, Taylan ile 3-4 net pozisyondan yararlanamadı. Maç bitiminde bir puana sevinmek zorunda kaldık ne yazık ki. İkinci yarı da her maç ta gol yiyen Elazığspor da, takım halinde savunma zafiyetlerinin fazla olduğu, futbolcular arasında iletişimin eksik olduğu, takım ruhunu sahaya yansıtmadığını ve 3.Bölgede hücum varyasyonlarında eksik olduğu, mutlaka yeni Teknik Heyetin buna önlem alması ve ayrıca rakipleri çok iyi bir şekilde analiz edip hafta içi antrenmanlarda rakip takıma göre strateji belirleyip bu doğrultuda çalışılması gerekir.