Taha Çakmak Kimdir?

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Elazığlı Hemşehrimiz Taha Çakmak atandı.

Taha Çakmak Kimdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’de atama kararları yayımlandı, yayımlanan karara göre Merkez Bankası’nda atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararıyla Merkez Bankasında iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi görevden alındı.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alınarak Başkan yardımcılığına Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

TAHA ÇAKMAK KİMDİR?
1981’de Elazığ’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun oldu.

2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası A.Ş.’de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Çakmak, 13 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

Hakimiyet Gazetesi olarak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atanan hemşehrimiz Taha Çakmak'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.