TAAHHÜT 23, GERÇEKLEŞEN 13

Erol KARA/Elazığ Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada,' Şu anda merkezde hayırseverler tarafından 11 okulun yapımı devam ediyor. Hayırseverlerin taahhüt ettiği sayı 23 olmasına rağmen pandemi sürecinin ekonomiye olumsuz yansıması sebebiyle sayı 13'te kaldı.'dedi.

TAAHHÜT 23, GERÇEKLEŞEN 13
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 24 Ocak depreminden sonra yıkılan okulların yeniden yapılması ve hasar gören okulların onarılması ile 2021 yılında tekli eğitime geçilmesi hedeflenmişti. Ancak bu hedefe ulaşmaya hem pandemi süreci hem de okul yapma sözü verip de ekonomik sıkıntılar sebebiyle okul yapma vaadini yerine getiremeyen firmalar engel teşkil ediyor.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8'lik depremde kentte 33 okul hasar gördü. Hasar gören okullardan ağır durumda olanın 17’sinin yıkımı gerçekleştirilirken yerine yenilerinin yapımı için start verildi.

SINIF ÖĞRENCİ SAYILARINDA ARTIŞ OLMADI

Elazığ’da 24 Ocak depreminden sonra yıkılan okullar sonrası okulları durumu ile ilgili olarak Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Elazığ  Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, deprem sonrası öğrenci velilerinde sınıf öğrenci sayıları 40’a çıktı, 50’ye çıktı gibi bir algının oluştuğunu ancak sınıflarda öğrenci sayılarında kesinlikle bir artış olmadığını söyledi. 

HAYIRSEVERLERİN TAAHHÜT ETTİĞİ SAYI 23’DÜ FAKAT BU 13’E DÜŞTÜ

Gürtürk,” Yalnızca Korgeneral Hulusi Sayın okulunu Şehit Ömer Sönmez Turizm Otelcilik Uygulama Oteline taşıdık. Okulda eğitimin biri sabahçı bir de öğle üzeri eğitime dönüştürdük. Depremde 33 Okul, 4 Kurum, binası zarar gördü. Bunun 17 tanesi yıkıldı. Diğerlerinde çalışmalar bitti, güçlendirme yapılacaklarda var. 6 tane tabi bunların hepsi merkezde değil, şu anda merkezde hayırseverler tarafından 11 tane okulun yapımı devam ediyor. Hayırseverlerin taahhüt ettiği sayı 23’dü fakat bu 13’e düştü. Hala protokol aşamasında olanlar var. Ekonomik krizde olanlar var. Vazgeçende oldu. Hala sürecimiz devam edende var. Hala daha bitirmedik.”dedi.

33’Ü YİNE TAMAMLAYACAĞIZ

Gürtürk:“Belki önümüzdeki yıl yine kendileri verdikleri sözü yenileyerek yollarına devam edebilirler. Yani 2021 yılında hayırseverlerimizin yapmış olduğu 11 okul ve bizim devlet programının yapılacak olanlar var. TOKİ tarafından 9 okulumuz var, 11’i hayırseverler tarafından 9’u da TOKİ tarafından 3 tane de bizim devlet yatırım programından, 8 tanesi de bizim il yatırım programından yapacağımız okullarla birlikte 33’ü yine tamamlayacağız” dedi.

ESKİ DEVLET HASTANESİ OKUL VE ÖĞRETMENEVİ OLACAK

Eski Devlet hastanesinin kendilerine tahsis edildiğini ifade eden Gürtürk; “2021 yılında o zaman bu okul sayıları tamamlandığında tekli öğretim puanlamasını tekrardan %96 çıkartabilecek hatta daha da üstüne çıkartacak belki %100’e geçmiş olacaklarını aktararak, “Devlet hastanesinin yeri de bize tahsil edildi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Öğretmeevini taşıdık bir bölümüne Mehmet Akif Lisesi için orada dönüşüm sağlanıyor. Eski ortopedi bölümünün bulunduğu yerde çalışma yapılıyor. Orada yine bir özel eğitim okulumuzun binanın güçlendirmesi yapılarak özel eğitim anaokulu yapılacak ve diğer binayı da bilim sanat merkezi olarak planlıyoruz” diye konuştu.